Google 'Jarvis' adlı yeni bir yapay zeka geliştiriyor!

Google, günlük internet kullanımını otomatikleştirebilecek “Jarvis” adlı yeni bir yapay zeka aracı geliştiriyor. Bu araç, kullanıcı komutlarını yerine getirerek web tarayıcısı üzerinden işlem yapabiliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 28.10.2024 16:57 GÜNCELLEME 28.10.2024 16:57 TEKNOLOJİ
Google 'Jarvis' adlı yeni bir yapay zeka geliştiriyor!

Jarvis, bilgisayar ekranındaki görselleri sürekli olarak yakalayarak, bu görselleri yorumlayıp butonlara tıklama veya metin alanlarına yazı yazma gibi işlemler yapabiliyor.

Proje, yalnızca web tarayıcıları – özellikle Google Chrome – ile çalışmak üzere tasarlandı ve araştırma yapma, alışveriş ve uçak bileti rezervasyonu gibi yaygın işlemlerde kullanıcıya destek sağlamayı hedefliyor.

GOOGLE’IN YAPAY ZEKA ALANINDAKİ ÇALIŞMALARI HIZLA GENİŞLİYOR

Şirket, aralık ayında yeni nesil Gemini AI modelini tanıtmayı planlıyor. Gemini Live isimli yapay zeka sohbet botu, bu ay birçok yeni dili desteklemeye başladı ve Meet, Fotoğraflar gibi Google uygulamalarına entegrasyonu sağlandı.

Jarvis haberi, Anthropic’in Claude AI isimli yapay zekâsına bilgisayar becerileri kazandırdığı duyurusundan sadece birkaç gün sonra geldi.

Anthropic’in Claude AI aracı, halka açık beta olarak sunulan yeni güncellemesiyle geniş bir yazılım yelpazesini kullanabilme becerisine sahip oldu.

Google’ın bu yeni yapay zeka projesi, kullanıcıların çevrim içi görevlerini daha hızlı ve verimli bir şekilde yerine getirmelerine olanak tanıyacak gibi görünüyor.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR