Korkudan bizden daha çok takip ediyorlar: 'Hava savunmamız için ölümcül tehdit' dediler

Yunan basını KIZILELMA'nın dahili silah istasyonu ve düşük radar izi sayesinde yoğun hava savunmasını aşabilecek kritik bir kabiliyete ulaştığını öne sürdü; platform "Yunan hava savunması için ölümcül bir tehdit" olarak nitelendirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.08.2026 09:16 GÜNCELLEME 01.08.2026 10:08 TEKNOLOJİ
Korkudan bizden daha çok takip ediyorlar: 'Hava savunmamız için ölümcül tehdit' dediler

Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği BAYKAR üretimi KIZILELMA insansız savaş uçağı, dahili mühimmat yuvasından gerçekleştirdiği ilk atış testlerini başarıyla tamamladı.

Söz konusu testi yakından takip eden Yunan basını, KIZILELMA'nın içindeki silah bölmesi sayesinde düşman topraklarına derinlemesine nüfuz edebileceğini ve yerli mühimmat kullanarak hedefleri tam isabetle etkisiz hale getirebileceğini bildirdi.

KIZILELMA'nın aynı zamanda düşük radar izini koruyarak yoğun hava savunması olan bölgelerde daha etkili bir şekilde kullanılabileceği dile getirildi.

Tekirdağ'da bulunan Çorlu Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde yürütülen çalışmalar kapsamında KIZILELMA, ilk kez dâhili mühimmat yuvasında taşıdığı mühimmatlarla atış gerçekleştirdi.

KIZILELMA'nın S2 kuyruk numaralı seri üretim modeli, ilk olarak 25 Temmuz Cumartesi günü dâhili silah istasyonunda taşıdığı Roketsan üretimi TEBER-82 ile ardından 28 Temmuz Salı günü ise Aselsan üretimi TOLUN mühimmatlarıyla gerçekleştirdiği atış testlerini başarıyla tamamladı.

KIZILELMA YUNANİSTAN'I TİTRETTİ

Yunanistan merkezli Pentapostagma haber sitesi, KIZILELMA'nın düşük radar izini korurken hassas saldırı yapabilme yeteneğini doğrulayan bir dönüm noktasına ulaştığını bildirdi. Ayrıca KIZILELMA'nın ölümcül bir seviyeye geldiğini vurguladı.

  • BAYKAR'ın KIZILELMA'nın dahili silah bölmesi sayesinde düşman topraklarına derinlemesine nüfuz edebilecek ve düşük radar izini korurken yerli mühimmat kullanarak saldırı düzenleyebilecek etkili bir çalışma yürüttüğü ifade edildi.

Haberde, hava-hava füzeleri ve hipersonik füzelerin ilk testlerinin ardından mühimmat entegrasyonun hızlandığı dile getirildi.

KANATLARININ ALTINDA CEPHANELİK TAŞIYOR

KIZILELMA'nın daha önce Gökdoğan havadan havaya füzesi, TOLUN, TEBER-82 KGK ve LGK-82 mühimmatlarıyla atışlar gerçekleştirdiği ve JET-230 hipersonik füzesiyle bir hedefi imha ettiği de hatırlatıldı.

İnsansız savaş uçağının, geçen yıl Sinop kıyılarında önemli bir başarıya imza atarak, TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen ve Aselsan'ın MURAD AESA radarıyla donatılmış Gökdoğan görüş ötesi füzesiyle jet motorlu bir hava hedefini imha ettiği ve bunu başaran ilk insansız savaş uçağı olduğu ifade edildi.

KAYNAK : STAR
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Muhabiri

Editör Hakkında

İstanbul'da yaşayan Ekrem Öztürk, 2021 yılında Medya ve İletişim bölümünden mezun oldu. Uzun süre kendi alanında metin yazarlığı yapan Öztürk, şu an Haber7.com'da "Muhabir - Editör" olarak görev yapmaktadır. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmakta ve bu değerleri meslek hayatında da ön planda tutmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR