Şok sözler: Müslüman dünyasında kepazelik var!

Ulusal Kanal ekranlarında yayınlanan Ceviz Kabuğu programında Deniz Harp Okulu eski Komutanı Tuğamiral Türker Ertürk'ün sözleri damgasını vurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 15.03.2013 07:37 GÜNCELLEME 15.03.2013 15:22 Televizyon
Şok sözler: Müslüman dünyasında kepazelik var!

Eski Deniz Harp Okulu Komutanı Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, "Türk kimliğimi korumak için dağa bile çıkarım" dedi. İslam dünyasına eleştiride bulunan Ertürk, Müslüman dünyasında kepazelik yaşanıyor, dedi. 

YAŞ'ta terfi ettirilmemesine tepki olarak istifa eden Deniz Harp Okulu eski Komutanı Tuğamiral Türker Ertürk, Maltepe Üniversitesi Atatürk Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Orhan Çekiç ve Akit gazetesi yazarı Ramazan Fatih Uğurlu'nun da katıldığı tartışma 6 saat 45 dakika sürdü.

MÜSLÜMAN DÜNYASINDA KEPAZELİK VAR

Hararetli bir tartışmaya sahne olan programda Emekli Tuğamiral Ertürk, Muharrem Coşkun ve Fatih Uğurlu'yu laik olmamakla suçladı. Müslüman dünyasının kepazelik içinde olduğunu belirten Ertürk eleştiri sınırında engel tanımadı ve şunları söyledi:

"Uğurlu ve Coşkun Atatürkçü değil, laikliğe karşı. Laiklik yoksa adam olunmaz. Bugün Müslüman dünyasında kepazelik vardır. Batıda devrimler kanlı olmuştur. Ben oralarda bulundum. Beni gezdirirken, nehirleri işaret edip, "Bu nehirler kan aktı" dediler. Devrimler Türkiye'de böyle olmadı. Devrimler halka sorulamazdı tabii, sorulsaydı çıkmazdı. Din aynı zamanda bir silah. Turgut Özal karşı devrimin önderlerindendir"