Osmanlı torunundan dizilere sitem

II. Abdülhamit'in 5. kuşak torunu olan Nilhan Osmanoğlu, Osmanlı konulu TV dizilerinden şikayetçi. Osmanoğlu, 'Bana 'Kanuni oğlunu öldürdü. Sen onun torunusun diyorlar' şeklinde konuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 07.04.2014 07:44 GÜNCELLEME 07.04.2014 07:44 Televizyon
Osmanlı torunundan dizilere sitem

Babası aftan sonra Suriye'den İstanbul'a gelen Nilhan Osmanoğlu, 14 sultandan biri olarak genç kuşak hanedan üyelerinden. Yıllardır soy ismi yüzünden dışlandığını anlatan Osmanoğlu Kıbrıs'ta okurken tarih hocası tarafından mağdur edilmiş. Osmanoğlu; 'Okuldaki arkadaşlarımın bazıları benim Osmanlı'yı geri getireceğimi düşünüyordu. Tarih öğretmenimle aynı sıkıntıları yaşadım. Derslerim iyi olmasına rağmen tarih dersinden kıl payı geçtim' diye konuştu.

SORUMLULUĞUMUZ AĞIR

Sürgün hikayeleriyle büyüdüğünü anlatan Osmanoğlu, babası Orhan Osmanoğlu'nun Osmanlı tarihini öğrenme konusunda titiz davrandığını söyledi. Osmanoğlu, 'Babam padişahların hayatını bize öğretti. Belli bir terbiye içinde büyüdük. Kendimi bildim bileli nereden geldiğimi ve nasıl davranmam gerektiğini biliyordum. Osmanlı soyundan gelmek ağır bir sorumluluk. Ben bu sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyorum' ifadelerini kullandı.

O DÖNEM YAŞAMIŞIM GİBİ DAVRANIYORLAR

Nilhan Osmanoğlu babası Osman Osmanoğlu, Suriye'de doğduğu için evde Suriye yemekleri piştiğini ve Arapça konuşulduğunu anlattı. Hanedanın yurt dışındaki bireyleriyle de görüştüklerini anlatan Osmanoğlu, diğer hanedan üyelerinin bastırıldığına dikkat çekerek, 'Osmanlı hanedan üyeleri dışardan gelen baskılar yüzünden duygularını bastırdı' dedi.

Ekranlarda yayınlanan bir dizide Osmanlı padişahının olduğundan da katı gösterildiğini ifade eden Osmanoğlu, dizi üzerinden kendisini yargıladıklarını söyledi. Osmanoğlu, 'Bir dizi yüzünden hakaret yiyoruz. Bana sanki o dönem yaşamışım gibi davranıyorlar. Bana 'Kanuni oğlunu öldürdü. Sen onun torunusun diyorlar' şeklinde konuştu.

Osmanlı'yı doğru anlatmak istiyorum

Şu sıralar tuğranın patentini alan ve 'Nilhan Sultan' markasının kurucusu Osmanoğlu'nun hayali ön yargıları kırarak geçmişle günümüz arasında bir bağ kurmak. Osmanoğlu 'Nilhan Sultan' markasıyla ilgili olarak şunları söyledi: 'Tasarıma karşı hep ilgim vardı. Biliyorsunuz son dönemde Osmanlı trend haline geldi. Herkes Osmanlı'yla ilgili bir şeyler yapıyor. Bunların arasında çok kötü işler var. Gerçeklik payı olmayan diziler ortaya çıktı. Ben de tuğranın patentini alarak Osmanlı'yı doğru anlatan ve bilen biri olarak tasarımlar yapmak istiyorum.' Nilhan Osmanoğlu 28 Mayıs'ta Yıldız Şale Köşkü'nde yapılacak dünya medeniyetlerinin izlerini taşıyan defilede sunuculuk yapacak.

KAYNAK : Yeni Şafak