Kezban Hatemi AYM'ye köpürdü

Anayasa Mahkemesi'nin anayasal suç işlediğini öne süren Hatemi, "Burası muz cumhuriyeti ya da dingonun ahırı değil. AYM hukuku bypass etti" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.04.2014 19:40 GÜNCELLEME 08.04.2014 19:40 Televizyon
Kezban Hatemi AYM'ye köpürdü

İşte Hatemi'nin açıklamaları:

Bugün Twitter'da "Kezban Hatemi'yi yolda gördüm, yalaka dedim" diyorlar, bunu diyecek ve sonuçlarına katlanmayacak biri anasının karnından doğmadı daha. Demek ki böyle bir hasta yapılanma var. Twitter'ın sosyologlar tarafından dikkatle ele alınması lazım. Benim anladığım kadarıyla iletişim kuramayan, sosyal hayatta kendisini gösteremeyen birçok insan maalesef burasını amacından farklı kullanmaya çalışıyor. Yüz yüzeyken veya yazışma adabıyla yapılan nasıl hukuken sonuçlarına katlanmak zorundaysa sanal alemde yapılan da yapanın yanına kar kalmamalı. AYM bu yolu açtı. Ben özgürlüklerden yana insanım. Temel hak ve özgürlükleri Tanrı'nın insanlara lütfettiği bir hak olduğuna inanan bir insanım. Ama siz bireysel özgürlük derken mağdurun özgürlüğünü ne tarafa koydunuz? Adalet elle ve dengeli tutulan teraziyle ifade edilir. Terazinin kefesini şaşmayacaksın.

"ÇAMUR AT İZİ KALSIN' MANTIĞI İŞLİYOR"

AYM tıpkı başörtüsü meselesinde olduğu gibi "Anayasaya aykırılık görmüyorum ancak bu kıyafeti çağdaş bulmuyorum" diyen zihniyetle şu anda aynı zihniyette. Bu zihniyet bizi bilinmez bir mecraya götürür ve kontrol edilemez bir güç ve hegemonya kurmuş olur. AYM bypass yapıyor, buna hakkı yok. Sayın Başkan diyor ki; "90. Maddede usulüne uygun yürürlüğe giren sözleşmeler için Anayasa'ya aykırılık ileri sürülmez." Hangi sözleşme? Twitter ile benim sözleşmem yok bir, hükümet onu sözleşme yapmaya razı ediyor. Tamamen balıklamasına dalınmış, bir sanal alem burası. Yapanın yanına kar kalan, 'Çamur at izi kalsın' mantığıyla, düzeltilene kadar hesap silinip başka adlara geçilen, takibi zor bir uluslararası ticari şirkete karşı sen hukukunu çiğnetiyorsun. Ne yaparak? Kesinleşmiş bir mahkeme kararı olmadan, olağan yargı yolları tüketilmeden. Bu ciddi hukukun bypass edilmesidir. Bakın Youtube'un avukatları başvurmaya başlıyor şimdi. Burası muz cumhuriyeti değil, dingonun ahırı da değil. AYM de bu anayasaya bağlı. Bence anayasal suç işledi.