Altındal: Türkleri dilsiz yaptılar! VİDEO

Türk toplumunun bizzat Türk Dil Kurumu eliyle dilsizleştirildiğini ve tarihsizleştirildiğini savunan Aytunç Altındal, bu yüzden Muhteşem Yüzyıl gibi abuk sabuk dizilerin ortaya çıktığını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.01.2012 15:38 GÜNCELLEME 05.01.2012 15:38 Televizyon
Altındal: Türkleri dilsiz yaptılar! VİDEO

TVNET'te Cem Küçük’ün hazırladığı Komplo Teorisi adlı programın konuğu olan Aytunç Altındal, Türk Dil Kurumu’nun sadeleştirme adına Türkçe’yi nasıl tahrif edip kısırlaştırdığını anlatırken ilginç anektotlar da aktardı.

Kurum tartışmalarında bir üyenin, “Türkçeyi temizledik, 24 bin kelimeye düşürdük” dediğini aktaran Aytunç Altındal, sözlerine şöyle devam etti:

“Osmanlı’nın 100 bine yakın kelimesi atılmış, dilimiz 24 bin kelimeye düşürülmüş. Adam utanmadan bunu söylüyor. Birinci Türk Dil Kurultayı’nın birinci oturumda üyelerden ikisi, “Artık İslam alemiyle bizim işimiz bitti. Öyleyse İslami kavramları halkın zihninden silmemiz gerekiyor” diyebildi.

İki kişi karar vermiş buna… Silmeye ilk karar verdikleri kelime de “havas”… İslam terbiyesiyle yetişen insanlar için önemli bir kelime olan “havas”ın 24 anlamı vardır. 24 değişik bağlamlı kullanılır. Halife seçilen kişiler enhas’ül havastan olan kişilerdir. O bilgilerle yüklü olan kişilerdir. Yoksa halife olamaz.”

İşte o video: