İlk kez gördü, şaşkına döndü! Türünü öğrenmek için sosyal medyada paylaştı

Trabzon'un Araklı ilçesinde yaşayan Adem Gümrükçüoğlu, yaylada ilginç bir böcek gördü. Gümrükçüoğlu, böceğin fotoğrafını çekerek türünü öğrenmek maksadıyla sosyal medyada paylaştı.

ABONE OL
GİRİŞ 31.07.2025 09:48 GÜNCELLEME 31.07.2025 17:41 ÜLKE'DE BUGÜN
İlk kez gördü, şaşkına döndü! Türünü öğrenmek için sosyal medyada paylaştı

Alınan bilgiye göre, doğa yürüyüşü sırasında farklı yapısıyla ilgisini çeken bir böcekle karşılaşan Adem Gümrükçüoğlu, Hıdırnebi Yaylası'nda gördüğü böceğin ne olduğunu öğrenebilmek için fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı.

"HİÇ BÖYLE BİR BÖCEK GÖRMEMİŞTİM"

Böyle bir böcekle daha önce hiç karşılaşmadığını ifade eden Gümrükçüoğlu, "Doğayı çok severim, fırsat buldukça yaylalara çıkarım. Bugün de iş arasında biraz temiz hava almak için yürüyüşe çıktım. O sırada yerde gördüğüm böcek dikkatimi çekti. Daha önce hiç böyle bir böcek görmemiştim. Ne olduğunu merak ettim ve sosyal medyada paylaşıp takipçilerimden yardım istedim." ifadelerini kullandı. 

Kısa sürede birçok kullanıcı Gümrükçüoğlu'nun paylaşımına yorum yaparak böceğin türüyle ilgili tahminlerde bulundu.

Çiftçi çaresiz kaldı: 15 gün önce görülen zararlılar, tarlaları istila etti

Diyarbakır’da bulunan yeni çekirge türünün ismi belli oldu

Elazığ’da yüzlerce çekirge yolu kapattı

BİR GÜVE TÜRÜ OLDUĞU BELİRLENDİ 

  • Yayla ziyaretçilerinin sıklıkla ilginç canlı türleriyle karşılaşabildiğine dikkat çeken doğaseverler, bu tür paylaşımların doğa bilinci açısından önemli olduğunu vurguluyor.

  • Öte yandan uzmanların değerlendirmelerine göre, böceğin halk arasında "kedi güvesi" olarak da bilinen bir güve türü olduğu belirtildi.

  • Kalın gövdesi, dalga desenli kanatları ve dikkat çekici "boynuz benzeri" yapılarıyla tanınan bu tür, zararsız olup genellikle yapraklı ağaçların bulunduğu nemli bölgelerde görülüyor.

  • Geceleri aktif olan bu canlılar, doğada kamuflaj yetenekleriyle biliniyor.

KAYNAK : İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR