Trabzon Avrupa'nın zirvesinde...

Trabzonspor, Avrupa'nın 5 büyük ligi incelendiğinde gol atamama bakımında zirvede yer alıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 28.11.2016 14:55 GÜNCELLEME 28.11.2016 15:13 Trabzonspor
Trabzon Avrupa'nın zirvesinde...

Sezona Ersun Yanal önderliğinde büyük umutlarla başlayan Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında deplasmanda Gençlerbirliği ile 0-0 berabere kaldı ve galibiyet hasretini 4 maça çıkardı.

Spor Toto Süper Lig'de 12 puanla 14. sırada bulunan bordo-mavili ekipte kötü gidiş devam ederken gol bölgesinde yaşanan büyük sorun da dikkat çekiyor. 12 maçın 7'sinde rakip fileleri havalandıramayan ve ligde sadece 7 gol atabilen Trabzonspor, bu anlamda Avrupa'nın en kötü takımları arasında da yer alıyor. Bordo-mavili ekip Avrupa'ın 5 büyük ligi ile kıyaslandığında en az gol atan takımlar listesinde Empoli ve Akhisar Belediyespor ile zirvede yer alıyor.

Trabzonspor, aynı zamanda 5 büyük lig içerisinde henüz 10 gol barajını aşamamış 7 takımdan biri. 7'şer gol atan Trabzonspor, Akhisar Belediyespor ve Empoli'nin ardından, henüz 10 gol barajını geçemeyen takımlar; Empoli, Hamburg, Nancy, Ingolstadt, Nantes…

Suk, Ramil Sheydaev, Muhammet Demir,N'Doye gibi hücumcularından istediği verimi alamayan ve son 4 sezonda forvet hattına yaptığı 13 transfere yaklaşık 132 milyon TL harcayan Trabzonspor'un bu sezon attığı 7 golün sadece 1'i forvet oyuncularından geldi.

İşte Avrupa'nın en az gol atan takımları… 

KAYNAK : Sporx