Trabzonspor yeni transferini Portekiz'e kiralık gönderdi!
Portekiz ekibi Estrela, Trabzonspor'un bu yaz kadrosuna kattığı Rene Mitongo'yu kiraladığını açıkladı.
ABONE OLPortekiz Ligi takımlarından Estrela, Trabzonspor'un bu yaz kadrosuna kattığı futbolculardan Rene Mitongo'yu kiralık olarak kadrosuna kattı. Kulübün internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada genç futbolcuyla sözleşme imzalandığı belirtildi.
Estrela'dan yapılan açıklamada, “Estrela da Amadora, Trabzonspor ile Rene Mitongo'nun sezon sonuna kadar kiralık olarak transferi konusunda anlaşmaya vardı. Mitongo böylece Estrela da Amadora kadrosuna katılarak takımın bu sezonki seçeneklerini güçlendiriyor ve profesyonel kariyerinde yeni bir aşamaya başlıyor. Estrela da Amadora, kulüpteki kariyerinin bu yeni döneminde kendisine başarılar diliyor. Hoş geldin, Mitongo!” denildi.
Rene Mitongo, yaz transfer döneminde Standard Liege'den Trabzonspor'a transfer olmuştu. Kariyerine Belçika'da Mechelen'de başlayan ve sonrasında KSK Heist, Lierse, Waasland Beveren ve Gent formalarını giyen Mitongo, 2020'de Standard Liege'e transfer olurken 2024'te A takıma yükselmişti.
Kariyeri boyunca 44 maça çıkan 18 yaşındaki forvet 14 gol kaydetti. Mitongo, Belçika Milli Takımı'nın alt yaş gruplarında 25 maçta sahaya çıkarken ağları 12 kez havalandırdı.