Koruma altındaki vaşak, avladığı evcil kediyi böyle götürdü

Tunceli’de koruma altındaki vaşak, yakaladığı evcil kediyi götürürken görüntülendi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.03.2023 15:12 GÜNCELLEME 18.03.2023 15:19 ÜLKE'DE BUGÜN
Koruma altındaki vaşak, avladığı evcil kediyi böyle götürdü

Nesli tükenmekte olduğu için Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) kırmızı listesinde yer alan vaşak, Tunceli’nin Pülümür ilçesi Muti bölgesinde yakaladığı bir ev kedisini ormanlık alana doğru götürürken Cihan Doğan isimli vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Ormanlık alandan gelen vaşak, daha önce öldürdüğü ev kedisini aldıktan sonra yeniden ormanlık alana giderek gözden kaybolurken o anlar cep telefonu kamerasıyla kayıt altına alındı.

Arabayla seyir halindeyken vaşağı fark ettiğini söyleyen Cihan Doğan, “Muhtemelen kısa bir süre önce öldürdüğü ev kedisini alıp ormanlık alana doğru götürdü. Ben de o kısa anları cep telefonu kamerasıyla kayıt altına aldım” dedi.

KAYNAK : İHA
Furkan Uyar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Furkan Uyar

Editör Hakkında

1984 yılında Denizli'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesinin Halkla İlişkiler ve İşletme bölümlerinden mezun oldu. 2004 yılında televizyon sektöründe çalışma hayatına başladı. 2012 yılında giriş yaptığı internet haber editörlüğüne Haber7.com'da devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR