İSDEMİR işçileri yüzde 27'lik zammı kaptı

İskenderun Demir Çelik Fabrikası (İSDEMİR) ile Çelik-İş Sendikası arasında sürdürülen 25. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sonuç alınamaması üzerine 22 gündür süren grev, tarafların anlaşması üzerine son buldu.

ABONE OL
GİRİŞ 07.08.2013 11:02 GÜNCELLEME 07.08.2013 11:02 Türkiye Ekonomisi
İSDEMİR işçileri yüzde 27'lik zammı kaptı

Anlaşmaya varılması dolayısıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında düzenlenen imza törenine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Çelik-İş Sendikası Başkanı Cengiz Gül ve İSDEMİR yöneticileri katıldı.

Bakan Çelik, İSDEMİR'de 5 bin 760 işçinin çalıştığını belirterek, iş yerinde yetkili sendika Çelik-İş ile işveren arasındaki toplu iş görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine 15 Temmuz'da grev kararı alındığını anımsattı.

Erdemir'in  bağlı ortaklığı İsdemir'de Çelik-İş Sendikası ile yürütülen 25. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlanırken; 2 yıllık zam oranı sosyal haklarla birlikte yaklaşık yüzde 27 olacak.

İsdemir'de örgütlü Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, Reuters'a yaptığı açıklamada, "Birinci yıl için yüzde 14, ikinci yıl için ise TÜFE oranına göre zam uygulanacak. Ayrıca bayram öncesi grevde geçen süre için de 500 TL verilecek. Sosyal haklarla birlikte iki yıllık yaklaşık yüzde 27 zam alınmış olacak" dedi.