ANKA'nın uçuş sistemi millileştirildi

İnsansız hava aracı ANKA'nın uçuş sistemi millileştirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.02.2014 11:04 GÜNCELLEME 01.02.2014 11:04 Türkiye Ekonomisi
ANKA'nın uçuş sistemi millileştirildi

İn­san­sız Ha­va Ara­cı­'nın (AN­KA) kri­tik par­ça­la­rın­dan bi­ri da­ha mil­li­leş­ti­ril­di. Uçuş Kon­trol Bil­gi­sa­ya­rı (TU­KOB) ile AN­KA­'nın uçuş yö­ne­ti­mi gü­ve­ni­lir ha­le ge­ti­ril­di. Sis­tem yer­li ola­rak ge­liş­ti­ril­me­den ön­ce İs­ra­il'­den it­hal edi­li­yor­du.

TU­SAŞ, da­ha ön­ce it­hal edi­len ve uçuş­la­rın gü­ve­nir­li­ği için kri­tik olan bu sis­te­mi ge­liş­ti­re­rek dı­şa ba­ğım­lı­lı­ğı son­lan­dır­dı.

TU­SA­Ş'­tan ya­pı­lan açık­la­ma­ya gö­re, TU­KO­B'­un ta­sa­rı­mı ve üre­ti­mi 15 ay­da ta­mam­lan­dı ve AN­KA­'ya en­teg­ras­yo­nu ger­çek­leş­ti­ril­di. Ya­pı­lantest­ler­de TU­KO­B'­un, İs­ra­il'­den it­hal edi­lip AN­KA­'ya mon­te edi­len sis­tem­den da­ha yük­sek per­for­mans gös­ter­di. Sis­te­min İn­gil­te­re­'de ya­pı­lan ka­li­fi­kas­yon test­le­rin­den ba­şa­rıy­la geç­ti­ği be­lir­til­di.

TU­SAŞ açık­la­ma­sın­da, "Tü­rev­le­ri ile şir­ke­ti­mi­zin ge­liş­tir­di­ği ve ge­liş­ti­re­ce­ği in­san­lı ve in­san­sız uçak­lar, he­li­kop­ter­ler ve uzay plat­form­la­rın­da kul­la­nı­la­bi­le­cek mo­dü­ler­lik­te bir ürün olan mil­li uçuş kon­trol bil­gi­sa­ya­rı­mı­zın tüm sek­tör için ha­yır­lı ol­ma­sı­nı di­li­yo­ru­z" de­nil­di.