Davutoğlu'ndan çiftçiye müjde üstüne müjde

Başakan Davutoğlu, Bahçeli'nin bugünkü konuşmasına misilleme yapar gibi çiftçiye müjde üstüne müjde verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.01.2015 12:58 GÜNCELLEME 27.01.2015 22:05 Türkiye Ekonomisi
Davutoğlu'ndan çiftçiye müjde üstüne müjde

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin olağan haftalık grup toplantısında yaptığı konuşmasında gelenek haline getirdiği müjdeler silsilesine yenilerini ekledi.

Kaybolmaya yüz tutmuş meslekler için esnaf ve sanatkarlara sıfır faizli krediler verileceğini belirten Başbakan Davutoğlu, Halkbank'ın kredilerinin yüzde 50'sinin zaten hibe olduğunu söyledi.

Herhangi bir AVM açıldığında yüzde 5'inin esnaflara ayrılacağını da vurgulayan Davutoğlu, ''Bizden önce esnaf başbakanlık önünde yazar kasa atıyordu. Şimdi ise bizi alkışlıyor.'' dedi.

Başbakan Davutoğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin bugünkü konuşmasının neredeyse  tamamında tarım üzerine çizdiği karamsar tabloya da misilleme yapar gibi çiftçilere de müjde üstüne müjde verdi.

Çiftçilere yönelik  tohum ve mazot desteğinin arttırılacağını söyleyen Davutoğlu, çiftçiye hibe desteğinin ise yüzde 50 arttırılacağını aktardı.

Kırmızı mercimek ve kuru fasulyeye yüzde 100 pirim desteği vereceklerini de söyleyen Davutoğlu, ''Bizim şimdiki desteklerimizi diğer iktidarlar hayalini bile kuramazdı.'' dedi.

Esnaf ve çiftçiye desteklerin süreceğini de aktaran Davutoğlu, ''Denizcilik sektöründe de desteklerimiz olacak. Sektörde iki önemli paketle dışa bağlılığı düşüreceğiz.'' diye konuştu.

KAYNAK : Haber7