Hakkari'de doğalgaz heyecanı

Hakkarili vatandaşlar, 2018 yılına kadar doğalgaza kavuşacak olmanın heyecanını yaşıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 05.12.2016 12:01 GÜNCELLEME 05.12.2016 12:01 Türkiye Ekonomisi
Hakkari'de doğalgaz heyecanı

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, yaptığı açıklamada, çevresi dağlarla çevrili kentte ısınmak için kömür yakıldığı  için çok ciddi hava kirliliği yaşandığını söyledi.

Doğalgazın büyük avantajları olduğunu ve bu avantajlardan faydalanmak  istediklerini belirten Taş, "Hava kirliliği insan sağlığı üzerinde çok olumsuz  etki yaratıyor. Doğalgazise doğanın, çevrenin ve insan geleceğinin çok ciddi bir  sigortasıdır." dedi.
 
Taş, son zamanlarda Türkiye'nin büyük bölümüne doğalgaz hattı  çekildiğini ve gaz kullanımının arttığını dile getirdi.
 
Hakkari'ye de doğalgaz hattı çekilmesini çok istediklerini ifade eden  Taş, "Hakkari'ye doğalgaz altyapısının kurulmasıyla çok ciddi avantajlara sahip  olacağız. Hem sanayide hem de evlerimizde kullanacağız. En önemlisi coğrafyamızın  güzelliğini ve insan sağlığını koruyacağız. Umarım yetkililer, bir an önce bunu  ihale aşamasından geçirip Hakkari'ye doğalgazın getirilmesini kısa sürede  sağlamış olurlar." diye konuştu.
 
"Hakkarililer için sevindirici bir haber"
 
Esnaf Mehmet Gür ise "Hakkari'ye doğalgaz gelecek" haberlerinin  kendisini çok mutlu ettiğini kaydetti.
 
Gür, "Hakkarililer için sevindirici bir haber. En azından bu dumandan,  kirli havadan kurtulmuş oluruz. Güzel bir hizmet olur. Umarım söyledikleri ile  kalmaz gereğini yaparlar." ifadesini kullandı.
 
Vatandaşlardan Kerem Engin, Hakkari'de binlerce insanın yaşadığını ve  doğalgazın gelecek olmasının kendilerini heyecanlandırdığını dile getirdi.
 
Çevre illere bu hizmetin verildiğini, Hakkarililerin de aynı hizmetten  yararlanmak istediklerini anlatan Engin, "Doğalgazın Hakkari'ye gelmesini  istiyoruz. Devlet büyüklerimizden bunu talep ediyoruz." dedi.
 
Vatandaşlardan Arafat Gültekin de Hakkari'ye doğalgaz gelmesiyle hava  kirliliğinde azalma olacağını ifade etti.
 
Bakan Albayrak açıklamıştı
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 6 Kasım'da  Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde Türkiye genelinde 40 ilçeye doğalgaz dağıtım  töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de doğalgaz sektörüne 11 milyar liralık  yatırım yaptıklarını belirterek,  "Hakkari'ye kadar doğalgazın gitmediği ilimiz  kalmayacak. Doğudaki  vatandaşlarımızı istismar eden, imkansızlık içinde bırakmak  için elinden geleni  yapan hatta onları katleden bu alçak örgüte rağmen, bu hain  örgüte inat biz  Hakkari'ye de Şırnak'a da doğalgazı getireceğiz. Kimsenin  şüphesi olmasın." ifadelerini kullanmıştı.