Tyson'ı kızdıran ziyaret: Sen bir vatan hainisin!

Eski ağır sıklet dünya boks şampiyonu Mike Tyson dün CBS kanalına verdiği röportajda eski NBA yıldızı Dennis Rodman'ı, Kuzey Kore ziyaretleri ve Devlet Başkanı Kim Jong-Un ile 'samimiyeti' sebebiyle 'topa tuttu.'

ABONE OL
GİRİŞ 12.01.2014 08:26 GÜNCELLEME 12.01.2014 08:26 Ünlülerin dünyası
Tyson'ı kızdıran ziyaret: Sen bir vatan hainisin!

Tyson, Rodman'a özellikle Kuzey Kore'de hapis yatan ABD vatandaşı Kenneth Bae ile ilgili sözleri yüzünden yüklendi. ‘Demir Mike' lakaplı Tyson, “Bae belki de bu cezayı hak etmiştir” diyen ‘Solucan' lakaplı Rodman'ın bu sözleri ile ‘vatana ihanet suçu işlediğini' söyledi.

Kuzey Kore'ye Kasım 2012'de Rason kentinden giriş yaptıktan sonra yakalanan tur operatörü Bae, ‘Pyongyang hükümetini devirmek isteyen bir misyoner olmak' suçundan 15 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti. Kim'in doğum günü için Pyongyang'da Amerikalı yıldızlarla bir basket maçı düzenlemek için Kuzey Kore'de olan Rodman ise perşembe günü verdiği demeçte ‘Bae'nin hapis cezasına çarptırılmasının kendi suçu olduğunu' ima etmişti. Ancak daha sonra başta Bae'nin ailesinden gelen tepkiler üzerine Rodman, bu sözleri sarf etmesine gerekçe olarak ‘sarhoş olmasını göstermişti. Rodman, açıklamayı yaptığı gün maç stresi altında olduğunu savunup “Bu bir bahane değil ama röportaj sırasında sarhoştum. Özür dilerim. Siyasi açıklamalar yapmadan önce konuya daha çok hakim olmalıydım. Bir sürü insanı zor duruma düşürdüm” açıklaması yapmıştı.



Tyson ise Rodman'ın bu sözlerine kızgınlığını şöyle dile getirdi: “Rodman'ın söylediği ve yaptığı vatana ihanettir. Ben siyasetle çok fazla ilgilenmiyorum. Ancak vatana ihanetin tanımına baktığınızda Rodman'ın yaptıklarının vatana ihanet olduğunu görürsünüz. Devletimizin düşmanı olan bir ülkeye gitti ve bu tür açıklamalarda bulundu. Kuzey Kore'yi de övdü”.  Tyson ayrıca, Rodman'ın Kuzey Kore'yi sık sık ziyaret etmesinin ‘eski NBA yıldızının mali çıkarlarıyla ilgili olduğunu' da iddia etti.