Juno uzay aracı bakın neden doodle oldu

Juno uzay aracı bugün Google tarafından Doodle yapıldı. Bugün Juno uzay aracı için büyük bir gün.

ABONE OL
GİRİŞ 05.07.2016 07:55 GÜNCELLEME 05.07.2016 07:55 Uzay
Juno uzay aracı bakın neden doodle oldu

Juno uzay aracının bugün Güneş Sistemi’nin en büyük gezegeni Jüpiter’in yörüngesine girmesi bekleniyor. Peki Juno uzay aracı nedir, görevleri nelerdir?

Juno uzay aracı bugün tüm dünya ülkeleri ile birlikte Türkiye'de de Doodle yapıldı. Google anasayfasını bugün Juno uzay aracına ayırdı. Güneş Sistemi’nin en fazla radyasyon yayan gezegenine en fazla yaklaşan uzay aracı olacak Juno uzay aracı, Jüpiter’in yörüngesinde yaklaşık bir yıl kalacak ve gezegenin kozmik sırlarının çözülmesinde bilim adamlarına destek sağlayacak.

Juno uzay aracı'nın kalbini oluşturan bilgisayar, Jüpiter’in yaydığı radyasyondan korunması için titanyumdan yapılmış bir kafes ile koruma altına alındı.

JUNO UZAY ARACININ GÖREVİ NE ZAMAN BİTECEK?

Juno’nun görev süresi, 2018’de sona erecek.Juno’nun görevini tamamladıktan sonra Galileo gibi dev gezegenin üzerine düşürülmesi planlanıyor.

Juno 6 Ağustos 2011 de NASA'nın Florida'daki Cape Canaveral üssünden 2016'da Jüpiter'e ulaşmak amacıyla yollanan insansız uzay aracı. Juno'dan gelen verilerin büyük ihtimalle 2018 yılında analiz edilecek..

JUNO UZAY ARACININ GÖREVLERİ

Juno'nun görevi Güneş Sistemi,Güneş Sistemi ve Evren konulu belli başlı tüm sorulara cevap arayacaktır. Jüpiter'in Eliptik yörünge'sinde dolanacak olan Juno Jüpiter'in Manyetosfer,Atmosfer ve iç yapısına ait bilgileri toplarken Meteorolojik etkenle nedeniyle değişken olan amonyak ve su konsantrasyonlarının yerini belirlemeye çalışacaktır.

Juno’nun Proje Müdürü Rick Nybakken, NASA’nın 5 Ağustos 2011’de uzaya fırlattığı Juno’nun 5 yıl süren 2,8 milyar kilometrelik yolculuğunu tamamlayarak hedefine ulaşmasıyla ABD’nin Bağımsızlık Günü 4 Temmuz’da çifte kutlama yapmaya hazırlandıklarını söyledi.

Herhangi bir aksilik olmadan her şeyin planlanan şekilde gitmesi durumunda Juno, 4 Temmuz’da Jüpiter’e en yakın mesafeye ulaştığında radyo dalgalarıyla NATO’ya 3 “bip” sesi gönderecek. Söz konusu sinyali alan bilim adamları, uzay aracı yavaşlatarak Jüpiter’in yörüngesine yerleşmesini sağlayacak.