Vali Zorluoğlu, aşiret liderleriyle buluştu

Van Valisi Murat Zorluoğlu, kentteki aşiret liderleriyle bir araya geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.04.2018 10:32 GÜNCELLEME 06.04.2018 10:32 GÜNCEL
Vali Zorluoğlu, aşiret liderleriyle buluştu

Kentteki bir otelde düzenlenen programda konuşan Vali Zorluoğlu, Türkiye'nin içeriden ve dışarıdan kuşatılmaya çalışıldığını, ülke olarak istikbalimiz için ikinci bir kurtuluş savaşı verildiğini belirtti.

Türkiye'nin kendi halkını ve çıkarlarını önceleyen bir politika izlediğini, önceki yılların aksine kendi kararlarını kendisinin aldığını ifade eden Zorluoğlu, birilerinin Türkiye'nin değişen politikası ve tutumu karşısında nasıl bir vaziyet alacaklarına şaşırdığını kaydetti.

Türkiye'nin yükselişini engellemek, büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasını durdurmak için çok yönlü ve çok aktörlü kirli bir plan uygulandığına dikkat çeken Zorluoğlu, bu plan dahilinde ekonomik baskı, tetikçilik, faiz ve dövize müdahaleler, kredi notunu düşürme gibi girişimlerin ortaya konulduğunu dile getirdi.

2017 yılında Türkiye'nin 7,4 büyüme gerçekleştirdiğini anımsatan Vali Zorluoğlu, şunları söyledi:

"Türkiye dünyada en çok büyüyen ülkelerin başında geldi. Ekonomik tetikçilerin Türkiye'yi ekonomik anlamda kıskaca almak ve bu şekilde diz çöktürmek için sahnelediği plan tutmadı. Millet iradesini tankla, topla esir alma planları vardı. Bunu 15 Temmuz’da denediler. Ne var ki bunda da başarılı olamadılar. Milletimiz topyekun bu kalkışmaya karşı koydu." dedi.

Vali Zorluoğlu, şöyle devam etti:

"2015'te Şanlıurfa'da 2 polis memurumuzu uykularında adeta katlederek şehit etmeleriyle başlayan terörü, Kobani bahanesiyle meydana gelen olayları, şehirlerimizin savaş alanına dönüştürülmesini, çukurlar ve hendekler kazılmasını, vatandaşlarımızın ve devletimizin mağdur edilmeye çalışılmasını hep birlikte yaşadık. Ama geldiğimiz noktada Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok güçlü bir devlettir ve gereken tedbiri almıştır. Van o dönem çukura ve hendeğe müsaade etmedi. Bu anlamda Van halkına müteşekkiriz.

- Van'ın gündemi değişti

O dönem kazılan yerlerde şehitler verdik. Ama asla onurumuzdan, şerefimizden ve geleceğimizden taviz vermeyerek bu işlerin üstesinden geldik. Bugün memleketimizin her bir metrekaresinde huzur ve güveni tesis ettik. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, kendilerinin bizlere verdiği emirler ve talimatlar, güvenlik kuvvetlerimizin cansiperane mücadelesi ile Van'da artık vatandaşımızın gündeminde terör çok arka sıradadır. Vanlıların gündeminde şimdilerde, ticaret, yeni yatırımlar, turizm, esnafın canlanan işi gücü, yeni istihdam alanları, çocuklar ve gençlerimizin daha müreffeh bir geleceğe kavuşturulması var."

AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu da, 2019 seçimlerinden itibaren yeni yönetim sistemi ile yeni bir döneme girileceğini söyledi.

Van'ın çok kolay bir şehir olmadığını belirten Türkmenoğlu, "Cumhurbaşkanımız önderliğinde yarınlarımıza çok güzel şeyler bırakacağımıza inanıyorum. Bu tek başımıza yapacağımız iş değil. Bu konuda sizlerin de bizleri yalnız bırakmayacağınıza yürekten inanıyorum." dedi.

Programa, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici ve 19. Dönem Van Milletvekili Mustafa Kaçmaz katıldı.

KAYNAK : AA