40 dakika boyunca kalp masajı yapılmıştı! Okulda kalbi duran Hilal kurtarılamadı

Van Başkale'de lise öğrencisi Hilal Rojda Demir (14), teneffüste fenalaşarak yere yığıldı. Liseli gence öğretmenleri tarafından 40 dakikalık kalp masajı yapılarak hayata döndürülse de liseli genç, helikopter ambulansta hayatını kaybetti.

ABONE OL
GİRİŞ 06.12.2022 17:00 GÜNCELLEME 06.12.2022 17:00 ÜLKE'DE BUGÜN
40 dakika boyunca kalp masajı yapılmıştı! Okulda kalbi duran Hilal kurtarılamadı

Başkale ilçesine bağlı Çaldıran Mahallesi'ndeki Anadolu lisesinin 10'uncu sınıf öğrencisi Hilal Rojda Demir, dün teneffüste, okulun koridorunda arkadaşlarıyla yürürken aniden fenalaşarak yere yığıldı.

40 DAKİKA KALP MASAJI YAPILDI

Mahallenin sağlık merkezindeki ambulansla ilçedeki hastaneye kalbi durmuş olarak götürülen Demir, doktorların 40 dakika boyunca yaptığı kalp masajıyla tekrar hayata döndürüldü. Öğrenci için doktorlar, yetkililerden ambulans helikopter talebinde bulundu.

AMBULANS HELİKOPTERDE HAYATINI KAYBETTİ

Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans helikopter, kısa sürede ilçeye geldi. Hava ambulansı, Hilal Rojda'yı alıp, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ulaştırdı. Hastanede tedaviye alınan öğrenci, doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti. 

Çaldıran Mahallesi'nde oturan Demir ailesinin 4 çocuğundan 2'ncisi olan Hilal Rojda'nın cenazesi, hastanedeki otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi. Rojda, bugün toprağa verilecek. 

LİSELİ HİLAL GÖZYAŞLARI İÇİNDE TOPRAĞA VERİLDİ

5 yıl önce yine kalp krizi geçiren ağabeyinin yanında gözyaşları arasında toprağa verildi.
Cenaze törenine Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekilli Mustafa Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Cengiz Önder, İlçe Emniyet Amiri Edip Kaya, kamu kurum amirleri, okuldaki arkadaşları, öğretmenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KAYNAK : DHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR