Gaziantep Kurban bayramı namazı tam saati

2016 Gaziantap Kurban bayramı namazı saat kaçta? Binlerce Gaziantepli diyanet.gov.tr üzerinden bu sorunun yanıtını arıyor. İşte ilçe ilçe Gaziantep Kurban bayramı namaz saatleri

ABONE OL
GİRİŞ 12.09.2016 03:03 GÜNCELLEME 20.09.2016 12:04 YAŞAM
Gaziantep Kurban bayramı namazı tam saati

Gaziantep Kurban Bayramı namaz vakitleri için resmi açıklama geldi. Peki Gaziantep Kurban bayram namazı saat kaçta kılınacak. Diyanet İşleri Başkanlığı verilerine göre, Gaziantep kurban bayramı namazı saatini haberimizde sizlerle paylaştık. İşte Gaziantep'de kılınacak bayram namazının net saati.

GAZİANTEP İLÇE İLÇE KURBAN BAYRAMI NAMAZ SAATLERİ 

Araban Kurban Bayramı Namaz Saat 06:47:00'da kılınacak

İslahiye Kurban Bayramı Namaz Saat 06:52:00'da kılınacak

Karkamış Kurban Bayramı Namaz Saat 06:46:00'da kılınacak

Nizip Kurban Bayramı Namaz Saat 06:47:00'da kılınacak

Nurdağı Kurban Bayramı Namaz Saat 06:51:00'da kılınacak

Oğuzeli Kurban Bayramı Namaz Saat 06:48:00'da kılınacak

Yavuzeli Kurban Bayramı Namaz Saat 06:48:00'da kılınacak

Liste'de yer almayan ilçeler ise Gaziantep için belirlenen 06:48:00'da kurban bayramı namazlarını kılacaklar.

GAZİANTEP KURBAN BAYRAMA HAZIR

Gaziantep mutfağının olmazsa olmazı baklava, özel günlerde en çok tüketilen tatlıların başında geliyor.

Kurban Bayramına iki gün kala siparişleri yetiştirmeye çalışan baklavacılar, yoğun mesai yaparak üretimlerini sürdürüyor.

Hamuru merdaneyle adeta kağıt haline getiren ustalar, tereyağı kullandıkları baklavayı fıstıkla süslüyor. Tepsilere dizilen baklava fırına atılıp pişirilerek tüketiciye sunuluyor.

Baklava Ustası Şirvan Payas, her bayram öncesi gibi bu Kurban Bayramı öncesi de yoğun mesai harcayarak baklava ürettiklerini söyledi.

Kurban Bayramı'na son iki gün kala gece gündüz demeden baklava ürettiklerini ifade eden Şirvan, "Türkiye'nin bir çok kentlerinde bulunan müşterilerimizden gelen yoğun baklava siparişlerini yetiştirmeye çalışıyoruz. Her bayram tatlı yenir. Bizim geleneksel tatlılarımızın başında baklava gelir. Sofralarda mutlaka bulunması gereken tatlıdır. Atalarımızdan gelen bir tatlı türüdür." dedi.

Payas, Gaziantep'te üretilen baklavaların yüzde 80'inin şehir dışında tüketildiğini ve bütün illere baklava gönderdiklerini kaydetti.