Cüneyt Arkın'dan gençlere öğüt
Ordu'da, düzenlenen "Sigara, Alkol ve Madde Bağımlılığı Sempozyumu"na katılan ünlü sinema sanatçısı Cüneyt Arkın, "Ben bu kötü alışkanlıkları spor yaparak bırakabildim" dedi.
ABONE OLTabipler Odasınca Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen sempozyuma katılan Arkın, sigaraya nasıl başlanır, madde bağımlılığından nasıl kurtulunur gibi konulardaki görüşlerini dinleyicilerle paylaştı.
Arkın, özellikle gençlerin erken yaşlarda başladığı sigara, alkol ve madde bağımlığının Türkiye için ciddi bir sorun olduğunu belirtti. Özenti ile başlanılan sigara ve alkolün, başlarda zevkle alındığını vurgulayan Arkın, "Kişi önce cebindeki parayı harcamaya başlar, ardından başkalarının paralarıyla o maddeyi almak ister. Biz aileler olarak, çocuğumuzu okul hayatından, arkadaş hayatına kadar incelemeliyiz ve takip etmeliyiz" dedi.
Kendisinin de geçmişte alkol ve sigara bağımlısı olduğunu kaydeden Arkın, "Ben bu kötü alışkanlıkları spor yaparak bırakabildim. Şu anda hafta da 3 gün halı saha maçı yapıyoruz. Herkese tavsiyem, alkolü ve sigarayı bırakmak istiyorsanız, mutlaka spor yapın" diye konuştu. Arkın, salondaki dinleyicilerden Akif Karapestil'in "Bende 30 yıldır alkol kullanıyorum Cüneyt Baba" diye seslenmesi üzerine, Karapestil'i yanına çağırdı.
Karapestil, "Ben de 30 yıldır alkol kullanıyorum, ama artık bıktım. Kullanmak istemiyorum ama bırakamıyorum, beni bu dertten kurtarın" diyerek Arkın'dan yardım istedi. Arkın da salondakilere "Ben konuyu bu kadar iyi anlatamazdım, alın size canlı örnek" dedi. Yoğun ilgi gören sempozyumu Vali Said Vakkas Gözlügöl, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Nevzat Yıldız, Emniyet Müdürü Sezai Boran ve çok sayıda vatandaş izledi.