Hem Mehmetçik hem Dink için ağlattı
Sezen Aksu, BKM Açıkhava Konserleri’nin son gününde Açıkhava’yı dolduran binlerce kişiye duygulu bir gece yaşattı. Aksu Şehit akerler için besteliği Mehmet ve Hrant Dink için bestelediği “Güvercin Ağıdı” ile seyircileri ağlattı.
ABONE OLSayit Durmaz'ın haberi
Aksu, 14 Haziran’daki konserinde okuduğu ‘Mehmet’ şiirini dün ilk kez şarkı olarak seslendirdi. Şehitler için yazdığı şarkısını söylerken gözyaşlarına hakim olmakta zorlanan Aksu’nun yorumu izleyenlerden büyük alkış aldı.
Sahnede hayranlarıyla konuşmayı alışkanlık haline getiren sanatçı bu geleneğini yine bozmadı. “Üst üste konser verince çok korkuyorum” diyen Aksu şunları söyledi: Seyirci gelmeyecek sanıyorum. Ama bu konserden önce BKM’den dolu olup olmadığını sordum. ‘Merdivenleri bile satıyoruz’ cevabını alınca ferahladım.
Hrant Dink için Güvercin Ağıtı
‘Minik Serçe’ Sezen Aksu, Hrant Dink için yazdığı “Güvercin Ağıdı” isimli şiirini şarkı yaptı. Sanatçı, önceki akşam konserinde bu şiiri şarkı olarak seslendirdi. Bugünkü Dink cinayeti duruşması öncesi Aksu’nun söylediği şarkı, yürekleri dağladı. Ünlü sanatçı “Güvercinin Ölümü” isimli ağıdı Dink’in ölümü sonrası yazmış, bir bölümünü de eşi Rakel Dink’e taziye ziyareti sırasında okumuştu. İşte o ağıdın bir bölümü:
‘GÜVERCİN AĞIDI’
Bir daha açar mı karanfil korkusuz
Bir daha uçar mı güvercin şehirde
Yalancı güneşli bir ocak
Mübarek cuma gününde
Gitti cancağızım gitti!
Bitti son İstanbul...
İLGİLİ HABER