Star TV Börü dizisindeki Börü ne demek? Börü'nün kelime anlamı nedir?
Star TV ekranlarında yakın bir zaman içerisinde yayın hayatına başlayacak Börü dizisindeki ''Börü'' kelimesinin ne anlama geldiği merak edilerek internet üzerinden yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Peki, özel harekat olan Börü timinin başından geçen olayları konu edinecek Börü dizindeki ''Börü'' ne demek? İşte, dağ filminin yapımcılarının büyük ustalıkla hazırladığı proje olan Börü dizisindeki Börü'nün kelime anlamı!
ABONE OLBörü dizisi, güçlü oyuncu kadrosu ve çarpıcı hikayesiyle Star TV ekranlarında yeni yayın döneminde izleyicisinin karşısına geçmeye hazırlanıyor. Börü adında bir özel harekat timinin başından geçen olayları aktarması dizinin konusunu oluşturuyor. Börü dizisinin yayın hayatına başlayacağının duyurusunun gerçekleştirilmesiyle birlikte izleyici kitlesi dizide adı geçen Börü kelimesinin ne anlama geldiğini öğrenmek adına sorgulamalarını tüm hızıyla başlattı. DAĞ II filminin yazarı ve yönetmeni Alper Çağlar’ın yepyeni ve başarılı projesi olan Börü, özellikle dizinin de adı olan ''Börü'' kelimesi izleyicilerin yakından ilgilendiği konular arasındaki ilk sıralarda yerini alıyor. Peki, yakın bir zaman içerisinde ekranlarda iddialı bir şekilde yerini alacak Börü dizisindeki ''Börü'' kelimesi ne demek? İşte, Türkiye Cumhuriyeti'ndeki yakın tarihe sahne olacak Börü dizisindeki Börü'nün merak edilen ve araştırılan kelime anlamı...
BÖRÜ NE DEMEK? BÖRÜ KELİME ANLAMI NEDİR?
Börü kelimesinin kökenini incelediğimizde eski Türkçe'den gelen bir kelime olarak karşımıza çıkmaktadır. Börü, mitolojik bir anlamı içerisinde barındırıp dilimizde ''kurt'' kelimesini ifade etmektedir.
Börü'nün sözlük anlamına bakıldığında ise; kurt, bahadır, cesur ve yiğit olarak görülmektedir. Kurt yalnızca bir hayvan olarak kabul edilmemektedir, bununla birlikte kutsal bir varlık olarak da görülmektedir.
Eski Türkler'deki hakim olan anlayışta kurt, savaşçı anlamı taşımaktadır. Nihal Atsız'ın ‘’Bozkurtların Ölümü’’ ve ‘’Bozkurtlar Diriliyor’’ adlı eserlerinde adından sıkça söz ettiği, Kürşad'ın 40 çerisinden biri olan kadim Türk savaşçıdır.
Öte yandan Börü kelimesi Türkçe'de pek çok anlam ifade eden bir kelimedir. Örnek verecek olursak; kimi zaman tanrı dağı eteklerinde gezdiğine inanılan gök tanrıları, kimi zaman ise at üzerinde arkasını dönerek ok atabilen savaşçıları, ve bazen de yiğit güreçileri ifade etmek için kullanılmaktadır.
Türk mitolojisinde, her yüzyılda veya yarı yüzyılda bir gökten kut getiren gök mavisi büyük kurt anlamı bulunmaktadır. Çin kaynaklı Ergenekon destanı yazıtlarında da, Türklere yol göstermek için gökten gelen bozkurt tanrıyı ifade etmektedir.