Bir iyilik perisi hikayesi: Nişantaşı'nı bıraktı Afrika yollarına düştü
Banu Çiftçi, dünya üzerinde acının olduğu her yere şifa dağıtmaya çalışan Yeryüzü Doktorları'nın bir üyesi. Dünyanın uzak bölgelerinde aşkla mesleğini yapmaya çalışan genç doktor Çiftçi, işiyle ilgili şunları söylüyor: "Onlara yardım ettikçe manevi huzura kavuşuyorum. Ben buna mesleğimin zekatı diyorum"
ABONE OLBanu Çifçi, genç ve idealist bir doktor... Uzmanlık alanı kadın hastalıkları olan Çifçi, Nişantaşı'ndaki muayenesinde çalışmayı bırakıp kendi tabiriyle 'İyi insan' olmak için Yeryüzü Doktorları'na katılıyor. İşte genç doktorun öyküsü de burada başlıyor. İnsanlara yardım etmek ve yaralarını sarmak için ülkesinden kilometrelerce uzakta zor şartlar altında çalışmayı göze alan Çifçi, Afrika, Uganda ve Somali gibi ülkelere giderek burada sağlıksız şartlar altında yaşayan insanlara umut ışığı oluyor.
Bununla da kalmayan Banu Çiftçi, yaşadıklarını ülkemizde de paylaşmak için 'Kadın' ve 'Çocuk halinizi unutmayın' isimli iki youtube kanalı açıyor. Youtube kanalındaki takipçileriyle Afrika'da 10 su kuyusu açtıran genç doktor, bunların yanı sıra yardıma muhtaç bölgelerde pek çok iftar sofrası kurdurup kumanya dağıtılmasını da sağlamış.
BİZİ GÖRDÜKLERİNDE MUTLU OLUYORLAR
Gittiği ülkelerde yaşadıklarını anlatan Banu Çifçi " İnsanlar hasta oldukları için üzülmek yerine bizi gördükleri için mutlu oluyorlar. Çünkü ilk kez bir doktorla karşılaşıyorlar" diyor. İnsanlara yardım etmenin kendisini çok mutlu ettiğini de ifade eden Çifti sözlerini şöyle sürdürüyor: "Onlara yardım ettikçe manevi huzura kavuşuyorum. Ben buna mesleğimin zekatı diyorum" ifadelerini kullanıyor.
BAKIŞLARI İLE TEŞEKKÜR EDİYORLAR
Çifçi, olumlu sağlık koşullarından uzakta yaşayan hastalıklara rağmen ömürlerinde doktor görmemiş insanların hikayelerini de anlatıyor: "Karnında bir bebek büyüklüğünde fıtık olan bir hasta vardı. Uzun bir yoldan gelmişti. Ameliyat olacak ve gülüyor. 'Korkmuyor musun?' dedim. 'Ben yıllardır bunu bekliyorum, kurtulacağım' dedi. Sonrasında inanılmaz minnet duydu bize. Bakışlarında bunu gördük. Bir anneyi ilk kez ultrasonla muayene ettik. Cinsiyetini söyledik bebeğin. Şaşırdı, 'Nasıl yani bunu görebiliyor musunuz?' dedi. İlk kez bebeğini gördü ekranda, yüzüne mutluluk oturdu. Biz dört boyutlu ultrasonlarda görüyoruz bebeklerimizi ama bu kadar mutlu olamıyoruz."