Sapanca'da gezilecek yerler neresidir? Sapanca turu

Sapanca doğal güzelliklere sahip, sapanca gölü ile manzarasına harikalar katan, her mevsim gidebileceğiniz bir tatil beldesidir. Sonbaharda ayrı güzelliklere sahip olan Sapanca'da ailecek mükemmel bir sonbahar tatili yapabilirsiniz. Peki, Sapanca'da gezilecek yerler nerelerdir? İşte, Sapanca'da gezilecek yerler...

ABONE OL
GİRİŞ 06.11.2019 08:05 GÜNCELLEME 09.11.2019 09:39 Yaşam
Sapanca'da gezilecek yerler neresidir? Sapanca turu

Sapanca, gezilecek birçok  yeri ve yapılacak birçok etkinlikleri olan günü birlik dahi  görülmek için insanların tercih ettiği görülesi bir yerdir. Sapanca özellikle sonbahar mevsiminde yerli turistlerin akımına uğrayan bir yer olarak bilinir. Görselliği ve bol oksijenli havası ile tatil listeleri arasında birinci sırada yer alan Sapanca, uygun fiyatlı konaklama seçenekleriyle de dikkatleri üzerine çekiyor. İstanbul'a yaklaşık 2 saat olan Sapanca yakın mesafe olması nedeniyle tercih ediliyor. Peki, Sapanca'da gezilecek yerler nerelerdir? İşte, Sapanca'da gezilecek yerler...

 

Sapanca Gölü , ilçenin en önemlisi yeri Sapanca Gölüdür. Çevresi ve ormanlık alanları ile şahane manzara eşliğinde bisiklete binerek etrafta tur atmayı tercih edebilirsiniz.

Kırkpınar'daki yemyeşil bir doğa sizi kucaklayacak. Yerleşik halkın da dahil olduğu bu samimi yerde farklı bir kültür tadacaksınız.

Maşukiye, büyüleyen doğası ile ziyaretçilerini bekliyor. Şehrin kalabalığından uzaklaşıp kafa dinlemek için gidilecek harika bir aile mekanı. Ailecek hafta sonu muhteşem bir kahvaltı yapabilir, güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.

Derbent, Kocaeli'ne bağlı olan doğa ile iç içe bir köy. Derbent'te yürüyüş parkları boyunca tertemiz havasından yararlanıp kendinizi doğanın sakinliğine bırakabilirsiniz. Yaz aylarında yüzmek için değerlendirebileceğiniz yerlerden birisi olabilir.

Yaylalar, yemyeşil bir bölgeye sahip olan yaylalar, kamp ve piknik için oldukça uygun bir seçenek olabilir. Ve bunun gibi  Katırözü - Soğucak - Sultanpınar - Kirpiyan - Kırca - Çiçekli - Hamzapınar - Belengerme - Güzlek - İnönü kamp ve piknik için de uygun tercihler arasında olabilir.

Rüstem Paşa Cami, 1555 yılında Rüstem Paşa tarafından yaptırılan bu cami hala daha ibadete açıktır.

Bizans Devri Lahitleri 4 adet bulunmuştur. Hükümet Konağında sergilenen 4adet lahitin ikisi 1976'da İlmiye köyü civarında, öbür ikisi ise 1987'de TEM Otoyolu'nun yapım aşamasında bulunmuştu.

Vecihi Kapısı, kesin bir bilgi olmamak ile birlikte İpek Yolu üstünde yer alan Mimar Sinan'ın eseri Kemer'in  bulunduğu yerinden İpek Yolu'ndan geçtiği söylenir.

Rahime Sultan Cami, Bu en önemli eser 1892'de Sultan Abdulmecit'in eşi adına yaptırılmıştır.

Kuzuluk Kaplıcaları, eklem ve kalp rahatsızlığı olanların şifa bulacağı nadide kaplıcalardan birisidir.

Kartepe, Uludağ'dan sonra favori  kayak merkezi ve yamaçları yemyeşil ağaçlarla kaplı olan kartepe her mevsim ayrı güzelliğini misafirlerine yansıtıyor.