Zonguldak'ta ne yapılır? Zonguldak'ta ne yenir? Zonguldak'ta gezilecek yerler

Zonguldak doğal güzellikleri ve tarihinin yanı sıra günümüzdeki modern şehir yaşamıyla dikkat çekiyor. Zonguldak'ta gezilecek yerlerden yemeyi tercih edeceğiniz meşhur yemeklerine kadar her ayrıntıyı sizler için derledik. İşte, haberin ayrıntıları...

ABONE OL
GİRİŞ 06.02.2020 06:31 GÜNCELLEME 06.02.2020 10:23 Yaşam
Zonguldak'ta ne yapılır? Zonguldak'ta ne yenir? Zonguldak'ta gezilecek yerler

Zonguldak'a ilk defa gidenlere özel mekan önerilerini, hangi yemeğin meşhur olduğunu merak ediyorsanız, doğru sayfaya yönlendirildiniz. İstanbul'a yaklaşık 4 saat 24 dakika gibi kısa mesafede olan Zonguldak, uçak ile 49 dakika sürmektedir. Zonguldak Bartın'a 50 km, Bolu ise 82 km olmaktadır. Dilerseniz Bartın'a ve Bolu'ya da uğrayabilirsiniz. Bartın'da gezilecek yerler adlı haberimiz için içeriğimize göz atabilirsiniz. Peki, Zonguldak'ta nereleri gezmeli,hangi yiyecekleri tercih etmelisiniz? İşte, merak edilen ayrıntılarla Zonguldak turu...

ZONGULDAK'TA NE YENİR?

Sebze ve meyve tarımı elverişli olan Zonguldak'ta, kara lahana, pırasa, ıspanak, armut, fındık, elma, erik, dut, ceviz, kestane, kızılcık, mısır, buğday, arpa, çavdar ve kiraz çok yetiştirilen ürünlerdir.

Zonguldak’ta kanlıca ve sarı kız mantarı ile hazırlanan iç malzemesi ile yapılan hamur işidir. Mantarseverleri hamur işiyle buluşturan bu tadı tatmayı ihmal etmeyiniz.

Baklavanın beyaz görünmesi ona bu adın verilmesine neden olmuştur. İçi cevizle dolu olan baklava fırından tam kızarmadan çıkarılarak üzerine şerbeti döküldüğü için beyaz görünmektedir. 

Zonguldak'ın Devrek ilçesine giderseniz Devrek Simidinden mutlaka tadınız. Devrek simidinin en belirgin özelliği, kazan simidi olması ve dut pekmezinde haşlanarak hazırlanmış olmasıdır. 

Sebzeseverlere özel olan Pırasalı Mancar; pırasa, barbunya, bulgur, domates püresi ile yapılan doyurucu ve lezzetli bir sebze yemeğidir. 

ZONGULDAK'TA NERELER GEZİLİR?

Zengin kömür madenlerinin bulunduğu bu liman şehri geçmişte de madenleri ve limanı olması nedeniyle her zaman önemli bir yerleşim yeri olmuştur. Şehrin coğrafi yapısı engebeli arazi, sarp kayalıklar, ormanlar, göller, şelaleler, sazlık ve bataklıklardan oluştuğundan ekstrem sporlara ve doğa gezilerine ilgi duyanların ilgisini çekmektedir.

Filyos Nehri'nin Karadeniz'e ulaştığı noktada kurulmuş olan Filyos Antik Kenti, bir iç kale, iki anıt mezar alanı ve günümüzde sular altında kalmış bir limandan oluşmuştur. 

Cehennemağzı Mağaraları’nın bulunduğu yer olan Acheron Vadisi'nde; ilk Hristiyanlık, Helen, Roma, Bizans, Osmanlı Dönemi’ne ait kalıntılar bulunmaktadır.

Cehennemağzı Mağaraları ilk Hristiyanların ibadethane olarak kullandığı mağaralardır. Mutlaka gezilmesi gereken bu yer, üç mağaradan oluşmaktadır.

Görselliği ile pek çok turisti büyüleyen Gökgöl Mağarası, şehir merkezinden yaklaşık 5 km uzaklıkta ve Erçek Deresi'nin yakınında yer almaktadır.

Zonguldak'ta meşhur olan Gümeli Tabiat Anıtı, kesinlikle görülmesi gereken yerler arasındadır. Doğa yürüyüşünü ve fotoğraf çekmeyi sevenlere göre olan Gümeli'de yer alan tesislerde yemek yiyebilirsiniz.

Batı Karadeniz turu yapmayı planlayanlar, doğal güzelliğiyle büyüleyen Zonguldak'ı mutlaka keşfetmeli.