Beyaz halıdan çay lekesi nasıl çıkar? Bulaşık deterjanı kurumuş çay lekesini çıkarır mı?

İstenmeyen kazalar sonucu oluşan çay lekelerini özellikle halılar üzerinden çıkarmak oldukça zordur. Halıdan çay lekesini çıkarmak için hızlı ve doğru müdahalede bulunmak gerekir. Birkaç pratik yöntemle halılar üzerinde meydana gelen çay leke ve izlerini çıkarmak mümkündür. Peki karbonatla halıdaki çay lekesi nasıl çıkar?

ABONE OL
GİRİŞ 10.05.2022 08:55 GÜNCELLEME 10.05.2022 08:55 YAŞAM
Beyaz halıdan çay lekesi nasıl çıkar? Bulaşık deterjanı kurumuş çay lekesini çıkarır mı?

Birçok kişinin severek ve çok fazla tükettiği çay, döküldüğü ve bulaştığı yerlerden çıkarmak için uzun süre çıkarmak için uğraşmak gerekmektedir. Kıyafetler makineye atılarak temizlenebildiğinden daha kolay çıksa da halı ve koltukların üzerinden o kadar kolay çıkarılmayabilir. Sildikçe daha çok bulaşan çay lekesini çıkarmak için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunur. Çay dökülen yeri hemen deterjan sürüp silmek yerine çayın döküldüğü yeri ters çevirerek dıştan içe doğru soğuk su ile yıkanması, sonraki aşamada deterjan ve diğer yöntemlere başvurulması tavsiye edilir.

Kurumuş çay lekesi nasıl çıkar? Karbonatla çay lekesi nasıl temizlenir?

Halıdan Çay Lekesi Nasıl Çıkar? 

Halıdan çay lekesini çıkarmak doğru zamanda doğru yöntemler uygulandıktan sonra oldukça kolaydır. Çayın döküldüğü yere direkt olarak deterjan sürüp silmek lekenin daha derinlere inmesine ve zaman içinde açığa çıkmasına neden olabilir. Onun için deterjandan önce ilk olarak çayı döküldüğü yeri ters çevirerek soğuk suyla durulanmalıdır. Ardından temizleme işlemine devam edilir. Halıdan çay lekesini çıkarma yöntemleri:

Kahve lekesi nasıl çıkar? Kıyafetlerden kahve lekesini temizleme yöntemleri...

  • Karbonat ve Sıcak Su: Çay dökülen bölgeye 1 çay kaşığı karbonat ve 1 çay bardağı ılık su karıştırılarak dökülür. Bir süre beklettikten sonra temiz bir bezle lekenin üzeri sinilerek çay lekesi çıkarılabilir.

  • Sirkeli Su: Beyaz sirke ve sıcak su karıştırılarak halı üzerine sürülür. Bir süre beklettikten sonra soğuk bir bezle çitileyerek silinir. Birkaç kez silindikten sonra çay lekesi çıkacaktır. İlk seferde çıkmıyorsa sirke karışımı bir kez daha halının üzerine sürerek silinmelidir. 

  • Bulaşık Makinesi Parlatıcısı: Bulaşık deterjanı parlatıcısını direkt olarak çayın döküldüğü bölgeye sürülür ve yaklaşık 2 saat kadar bekletilir. Temiz ve sıcak suyla ıslatılmış havlu ile iyice silinerek leke çıkarılabilir

  • Arap Sabunu: Arap sabunu ile çay lekesinin üzeri köpürtüldükten sonra temiz bir bezle iyice çitileyerek silinir. Ardından durulanır ve leke kolayca çıkacaktır. 

  • Beyaz Sabun: Çay lekesinin dökülmesinin hemen ardından hemen beyaz sabunla müdahale edilebilir. Çay döküldüğü yer beyaz sabunla köpürtülür ve temiz ve ıslak bir bezle silinerek durulanır. Böylece çay lekesi halının üzerinden geçmiş olur.

  • Sirke ve Bulaşık Deterjanı Karışımı: 1 fincan sirke, sıcak su ve bulaşık deterjanı karıştırılarak çay lekesinin üzeri silinir. Bu karışım çay lekesinin kısa sürede çok fazla uğraşmadan geçmesini sağlayacaktır.