Kavurma pişirme süresi: Sade dana kavurma tarifi ve kurbanlık et için püf noktalar...

Kurban Bayramlarının vazgeçilmez lezzeti olan kavurma, lokum kıvamında olması için belli püf noktalara dikkat edilmesi gerekir. Kavurmanın lezzetli ve tam kıvamında olması için kısık ateşte uzun uzun pişirilmesi ve tuzunun pişme süresinin tamamlanmasına yakın eklenmesi tavsiye edilir. İşte dana kavurma tarifi ve kavurma pişirme püf noktaları

ABONE OL
GİRİŞ 30.07.2020 13:21 GÜNCELLEME 30.07.2020 13:31 YAŞAM
Kavurma pişirme süresi: Sade dana kavurma tarifi ve kurbanlık et için püf noktalar...

Kurban Bayramının en sevilen lezzeti kavurma, kurbanların kesilmesinin ardından hemen hazırlanmaya başlanır. Hazırlanışı biraz zahmetli olan kavurmayı pişirirken püf noktalarına dikkat edilmesi gerekir. Kavurmanın tam kıvamında ve lezzetli olması için kısık ateşte ve uzun uzun pişirilmesine dikkat edilmelidir. Belli bir sürede kendi suyuyla kaynaya kaynaya pişen etlerin servis edilmesine yakın tuz ve isteğe bağlı olarak baharat da eklenebilir. 

 

Kurban duası Arapça ve Türkçe okunuşu | Kurban kesilirken okunacak dua...

KURBAN ETİNDEN KAVURMA TARİFİ

 

Kurbanların kesilmesinin ardından kuşbaşı doğranan etler, yüne dananın kendi iç yağıyla kısık ateşte en az 1,5 saat pişirilir. Etin sertliğine bağlı olarak pişirilmeye devam edilir ve yumuşak bir kıvama gelinceye kadar pişirilmeye devam edilir. Pişirme süresini doğru orantılı ayarlamazsanız etiniz sert olur.

Dana kavurma için malzemeler:

Kurban Bayramı mesajları: 2020 sevdiklerinize, aile fertlerine özel resimli bayram mesajları

- 3-5 kg dana kuşbaşı
- İç yağı
- Tuz

Kuşbaşı doğranan etler de genişçe bir tencereye konur ve hiç su eklemeden etin kendi suyuyla en az 1,5 saat pişirilir ve her 15 dakikada bir karıştırılır. Etler tencerede pişerken her 1 kilogram et için 250 gram iç yağı da ayrı bir tencere de eritilir ve eridikten sonra üzerinde kalan parçacıklar kevgir ile alınır ve pişmek üzere olan suyunu çekmiş kavurmanın üzerine eklenir. Ocağın altını kapatmadan yaklaşık 5-10 dakika önce tuz eklenir ve karıştırılarak biraz daha pişirilir. Etler yumuşak bir kıvama geldiğinde pilav ve salata ile servis edilebilir. 

Arefe günü 1000 İhlas Suresi okumanın fazileti ne? İhlas Suresi Arapça okunuşu Türkçe anlamı

KAYNAK : Haber7