Nas Suresi fazileti ve Türkçe meali | Nas Suresi Arapça okunuşu...
Kuran-ı Kerim'in son suresi olan Nas Suresi, Medine nazil olmuştur. İnsanların vesvese ve kötülükten Allah'a sığınmayı nasihat eden Sure 6 ayetten oluşmaktadır. Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in hadislerine göre fesat kimse ve kötü gözden korunmak için her gece yatmadan evvel okunması önerilmektedir. Peki Nas Suresi okumanın faziletleri nelerdir? İşte Nas Suresi anlamı...
ABONE OLNas suresi, Medine’de indirilen ve toplam 6 ayetten oluşan Kuran-ı Kerim’in son suresidir. Kuran-ı Kerim’de 114. Sure olarak yer alsa da indirilen 21. Suredir. Vesvese ve kötülükten Allah’a sığınmayı nasihat eden sure, Peygamber Efendimiz (s.a.s) tarafından her gece yatmadan önce düzenli olarak okunduğu nakledilir. Nas Suresi, her gün 7 ve ya 21 defa okumak kişinin vesvese ve evhamlarını azalttığı belirtilmektedir.
NAS SURESİNİN FAZİLETLERİ
Nas Suresi ile ilgili Peygamber Efendimiz (s.a.s), ‘Resulullah, hastalık zamanında ve her gece yatağa gireceği sırada İhlas, Felak ve Nas Surelerini üçer defa okuyup avuçlarına üfler ve elleriyle bütün vücudunu sıvazlardı.’ ‘Bu gece indirilen ayetler var ya onların benzerleri asla görülmemiştir. Onlar Felak ve Nas Sureleridir.’ ‘Resulullah, cinlerden, kem gözlerden Allah’a sığınırdı. Nihayet Felak ve Nas Sureleri nazil olunca, bu ikisini okuyarak Allah’a sığınmaya başladı, diğer duaları bıraktı.’ Şeklinde hadisler nakledilmektedir.
- Felak ve Nas Suresi her gece yatmadan önce 7'şer defa okunursa o gece vesvese ve kötülük kişiden uzak durur.
- Her türlü kötülükten korunmak için her gün 7 Nas, 7 Felak ve 7 Ayetel Kürsi okunması tavsiye edilir.
- Kötü göz, fesat kimseden korunmak için sabahları Nas Suresi okunmalıdır.
NAS SURESİ OKUNUŞU
Gul e’uzü birabbinnâsi. Melikinnâsi. İlâhinnâs. Min serrilvesvâsilhannâs. Ellezî yüvesvisü fî sudûrinnâsi. Minelcinneti vennâs.
NAS SURESİ MEALİ
De ki: insanların kalplerine vesvese sokan [insan Allah’ı andığında] pusuya çekilen cin ve insan şeytanın şerrinden insanların Rabbine, insanların Melikine (mutlak sahip ve hakimine). İnsanların İlahına sığınırım.