Berat kandili namazı nasıl kılınmalı? Kandil gecesinin faziletleri ve kılınacak namazlar

Berat Kandili, İslam alimlerine göre günahlardan arınma, temize çıkma, kurtuluşa erme gecesi olarak kabul edilir. Berat Kandilinde günahların affedilmesi ve duaların kabul edilmesi için ibadetlere daha çok ehemmiyet verilmesi gerekir. Peki Berat Kandili namazı nasıl kılınır?

ABONE OL
GİRİŞ 27.03.2021 19:13 GÜNCELLEME 27.03.2021 19:13 YAŞAM
Berat kandili namazı nasıl kılınmalı? Kandil gecesinin faziletleri ve kılınacak namazlar

Ramazana ayının habercisi olan Berat Kandili, Şaban ayının tek kandil gecesidir. Bir yıllık kaderin şekillendiği, duaların kabul edildiği bu gecede ibadetlere daha çok ehemmiyet verilmesi, Allah rızasını kazanmak için kalpten tövbe edilmesi çok faziletlidir. Berat Kandilinde geçmiş günahların affedilmesi için kaza namazı ve nafile namazlar kılınmalıdır. 

Berat Kandili Faziletleri Nelerdir?

Berat Gecesi, Kuran-ı Kerim’in indirildiği gece olduğundan dolayı İslam dünyası için en faziletli gecelerden biridir. Allah (c.c), Kuran-ı Kerimin her suresinde e ne kadar merhametli ve affedici olduğunu yinelemiştir. Cehennem azabının anlatıldığı surelerde dahi affediciliğinin üzerinde durarak günah içinde olan kullarını tövbeye davet etmiştir. Berat gecesi ise Allah’ın rahmeti ve merhametinin en güzel kanıtlarındandır. Bu gecede ne kadar günahın ve küfrün içinde olursa olsun Allah’ın rızasını kazanmak için tövbe edip dua eden her kulun Allah (c.c) tarafından affedileceği müjdelenmiştir. Berat Gecesinde meydana gelen hadiseler şöyledir:

- Berat kandilinde o yıl öleceklerin ve doğacakların isimleri yazılır

- Amel defteri o gece yazılmaya başlar

- İnsanın 1 yıllık kadri o gece şekillenir

- Allah rızası için edilen dualar ve tövbeler edilir.

Berat Kandili Namazı Nasıl Kılınır?

Beraat gecesi boyunca kaza namazı olanların kaza namazı kılmaları ve bunun dışında nafile namaz kılınması çok faziletlidir. Günahların affedilmesi ve Allah’ın rızasını kazanmak için Berat gecesinde kılınması gereken namazlar bulunmaktadır. Berat Gecesi namazı, her 2 rekatta bir selam verilerek kılınan, her rekatında 1 Fatiha ve 10 İhlas Suresi okunan namazdır. Berat Gecesi namazının bu şekilde 100 rekata tamamlanması Peygamber Efendimiz (s.a.s) tarafından tavsiye edilmektedir.