Gidemeyenleri Hacca götüren proje

Her Müslüman'ın arzusu, kutsal topraklara giderek, hac vazifesini yerine getirmek. Hali vakti yerinde olup da gidenlere, 'Ne mutlu' derken ya gidemeyenler. Manavgat müftülüğü gidemeyenler için bakın nasıl bir çare buldu:

ABONE OL
GİRİŞ 27.03.2008 15:45 GÜNCELLEME 27.03.2008 15:45 YAŞAM
Gidemeyenleri Hacca götüren proje

Müftülük bünyesinde kurulan LCD televizyon sistemi ile hafta içi gün boyu Manavgat'tan Umre ve Hac'a giden hacıların kamera ve fotoğraf görüntüleri yayınlanıyor.

Kurumlarının hac ve umre ziyaretleri ile ilgili geniş fotoğraf ve görüntü dökümanı bulunduğunu belirten Müftü Halil Taş, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'nun konuşmalarına da yer verdiklerini ifade etti. Taş, kurumlarını ziyaret edenlerin, sanal kutsal toprakları ziyaretinde bulundurduklarını söyledi.

Müftü Halil Taş, 'Kutsal topraklara gidemeyenleri hicran ve özlemini kurduğumuz televizyon yayını sistemi ile bir nebze gidermeye çalışıyoruz. Umre ve hacca giden hacılarımızın tatlı anılarını yayınlayarak güzel yerlerin yâd-ı cemil'ini sağlıyoruz. Ney sesi eşliğinde Kâbe'nin nurdan helezonunu ekrandan kalbimize yansıtıyoruz' diye konuştu.



Manavgat Müftüsü Halil Taş, 'Kutsal topraklara gidemeyenleri hicran ve özlemini kurduğumuz televizyon yayını sistemi ile bir nebze gidermeye çalışıyoruz.' dedi.