Son gazi ölmedi, Kadıköy'de yaşıyor

Gazi Yakup Satar'ın Eskişehir'de vefat etmesinin ardından 'son İstiklal gazisi de öldü' haberlerinin aksine Kadıköy'de 105 yaşındaki gazi Şekip Birgöl'ün yaşadığı öğrenildi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.04.2008 00:00 GÜNCELLEME 04.04.2008 00:00 YAŞAM
Son gazi ölmedi, Kadıköy'de yaşıyor

Kadıköy'de yaşayan İstiklal Savaşı gazisi Birgöl'ün eşi Ayşe Birgöl (84), emekli albay olan Şekip Dede'nin, Çanakkale ve birçok cephede çarpıştığını, Mustafa Kemal Atatürk ile aynı masada yemek yediğini kendisine anlattığını söyledi.


Ayşe Birgöl, Eskişehir'de hayatını kaybeden İstiklal Savaşı gazisi Yakup Satar'ın vefatını öğrendiğinde çok üzüldüğünü belirterek, 'Dedeye söylemedim, haberi yok. Allah sizlere sağlık versin' dedi. Yaşlı kadının konuşurken zaman zaman gözlerinin dolduğu görüldü.


İstiklal gazisi eşiyle çektirdiği fotoğrafa bakarak konuşan Ayşe Birgöl, Türk askerlerine, Türk ordusuna dua ederek, kendi torununun da askerde olduğunu söyledi. Ayşe Birgöl, eşinin sağlık sorunlarıyla ilgili olarak da 'Kulakları fazla duymuyor. Bacakları da tutmadığı için ben kolundan tutup kaldırıyorum. Tekerlekli sandalyeye bindiriyorum, yemeğini yediriyorum' diye konuştu.


105 yaşındaki İstiklal gazisi Şekip Bingöl'ün 3 çocuğundan 2'sinin hayatını kaybettiği, yalnızca kızının yaşadığı öğrenildi.