Uzlaşma sağlanamadı, Selda Bağcan yeniden yargılanacak!
Besteci Tunay Bozyiğit’in Hayat adlı eserini izinsiz kullandığı için yargılanan Selda Bağcan’a, mahkeme “Uzlaşın” teklifinde bulundu. Bozyiğit’in 25 bin TL talebini çok bulan Bağcan, 10 bin lira teklif edince uzlaşma sağlanamadı.
ABONE OL
GİRİŞ 16.06.2021 08:12
GÜNCELLEME 16.06.2021 08:12
YAŞAM
Selda Bağcan, Tunay Bozyiğit'e ait Hayat isimli eseri izinsiz olarak çıkardığı albümünde Düşen Hep Yerde mi Kalır ismiyle okudu. Eser sahibi Bozyiğit, şarkıya klip de çeken Bağcan'dan şikayetçi oldu. Bu gelişme üzerine Bağcan hakkında manevi, mali veya bağlantılı haklara tecavüz suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
YENİDEN YARGILANACAK
Mahkeme suçun uzlaşmaya tabi olduğunu ifade ederek dosyayı uzlaştırma bürosuna gönderdi. Bozyiğit 25 bin lira karşılığında uzlaşabileceğini ifade etti. Fiyatı fazla bulan Bağcan, 18 bin lira verebileceğini iletti. Teklif kabul edildi ama Bağcan, bu fiyatı da yüksek bulup 10 bin lira verebileceğini söyledi. Bozyiğit kabul etmedi. Sanatçı yeniden yargılanacak.