Yeni evleneceklere faizsiz 150 bin TL kredi! Evlilik kredisi başvuruları ne zaman?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim öncesinde evliliğe teşvik amaçlı faizsiz, masrafsız 150 bin TL evlilik kredisi verileceğini açıklamıştı. Seçimin ardından evlilik kredisi başvuru şartları ve detayları merak ediliyor. Peki evlilik kredisine kimler başvuru yapabilir?

ABONE OL
GİRİŞ 20.06.2023 10:02 GÜNCELLEME 20.06.2023 10:02 YAŞAM
Yeni evleneceklere faizsiz 150 bin TL kredi! Evlilik kredisi başvuruları ne zaman?

Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz. Ayrıca, Aile ve Gençlik Bankasının faaliyetleri arasında, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmetler de desteklenebilecektir." açıklamasında bulunmuştu. Seçimlerin ardından gözler kredinin verileceği tarihe çevrildi.

FAİZSİZ VE 2 YIL GERİ ÖDEMESİZ EVLİLİK KREDİSİ

Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi verilecek. Kredinin geri ödemeleri ise 2 yıl sonra başlayacak ve 4 yıl vadeli olacak.

EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI NELER?

Evlilik kredisinin kaynağını kurulacak olan Aile Ve Gençlik Bankası sağlayacak. Uluslararası standartlarda kurulacak bu sosyal amaçlı banka dijital ortamda hizmet verecek. Banka para kaynağını Karadeniz gazı ve diğer petrol gelirlerinden oluşturulan fondan alacak. Böylelikle bu gelirler banka tarafından kontrol edilip sosyal destekler de kullanılacak. 

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Evlilik kredisi veren bankalar, başvuru tarihleri ve şartları henüz belli olmadı. Konuyla ilgili detayların önümüzdeki günlerde belli olması bekleniyor.