Mutfak temizliğinde sirke kullanılır mı? Mutfak temizlerken yapılan bu yaygın hata size yüzlerce liraya mal olabilir

Mutfak temizliğinde sirke kullanımı doğal taş yüzeylerde geri dönüşü olmayan hasarlar vererek sizi yüzlerce liralık masrafa sokabilir!

ABONE OL
GİRİŞ 02.05.2024 13:22 GÜNCELLEME 02.05.2024 13:22 YAŞAM
Mutfak temizliğinde sirke kullanılır mı? Mutfak temizlerken yapılan bu yaygın hata size yüzlerce liraya mal olabilir

Ev tipi temizlikte en sık tercih edilen malzemelerden biri olan sirke, leke çıkarmadan yüzey parlatmaya kadar pek çok konuda işe yarar doğal bir çözümdür. Özellikle mutfak temizliğinde sirke kullanımı oluşabilecek sağlık sorunlarını engellemek için çok yaygın tercih edilir. Ancak ne yazık ki bu malzeme her zaman hayat kolaylaştırmaz. Ev tipi temizlikte sıkça kullanılan sirke, her yüzeyde aynı sonucu vermediği gibi bazen de yüzeye zarar vererek geri dönüşü olmayan hasarlara sebep olabilir.

Peki, doğal temizlik adı altında en sık tercih edilen sirke, hangi yüzeye zarar vererek geri dönüşü olmayan hasarlara sebep olur?

Sararmış plastik nasıl beyazlatılır? Sararan plastiği beyazlatmanın en basit ve güvenilir yolları

Akıllı telefonunuzu şarj ederken sıkça yaptığınız 10 şarj hatası

MUTFAK TEMİZLİĞİNDE SİRKE KULLANIMI

Güçlü bir asidik yapıya sahip olan ve bazı durumlarda uygulandığı yüzeye yarardan çok zarar verebilecek olan sirke, mutfak temizliğinde kontrollü olarak kullanılması gereken bir malzemedir. Mutfak temizliğinde sirke kullanımı, özellikle mermer, kireçtaşı ve granit gibi doğal taş yüzeylerde büyük hasara sebep olur.

Uzmanların yaptığı açıklamalara göre mutfak temizliğinde sirke kullanımı doğal taş tezgahlar üzerinde geri dönüşü olmayan hasarlara sebep olduğu açıklandı. Sirkenin yüksek asidik yapısı bu yüzeyleri aşındırarak zamanla matlaşmasına sebep oluyor ve yüzeylerin gözeneklerini çözerek görünümlerini büyük ölçüde kötüleştiriyor.

Çiçek sinekleri nasıl yok edilir? Çiçek sinekleri için kesin çözüm…

Ev yapımı bulaşık makinesi deterjanı nasıl yapılır? Sadece 4 malzeme ile bulaşık makinesi deterjanı yapımı

BU HATA SİZE PAHALIYA MAL OLABİLİR

Mutfak temizliğinde sirke kullanımı, granit gibi dayanıklı taşların bile yapısını bozarak hasar verebileceği doğrulandı. Granit tezgah olan mutfaklarda mutfak temizliğinde sirke kullanımı, tezgahın üzerindeki koruyucu kaplamayı parçalayarak taşı oluşabilecek hasar ve lekelere karşı savunmasız hale getirir.

Bu bilgiler doğrultusunda uzmanların yaptığı uyarı ise mutfak temizliğinde sirke kullanımıdoğal taşlardan uzak ve her zaman kontrollü olarak yapmanız şeklindedir. Sosyal paylaşım platformlarında gördüğünüz her temizlik hilesini emin olmadan ve iyice araştırmadan denememeniz gerektiği yönündedir.

Sirke ile asla temizlememeniz gereken daha fazla şeyi öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz. Ve sitemizde sizleri bilgilendirmek için hazırlamış olduğumuz bazı temizlik haberlerine göz gezdirebilirsiniz.

İlginizi çekebilir;

Çıkmayan leke kalmasın! Leke çıkarmanın en temel 4 altın kuralı nedir?

Ev tipi 2 farklı yol: Metaldeki pas lekesi nasıl temizlenir?

Giysilerdeki deodorant lekeleri nasıl çıkar?