Kuru fasulyenin gazı nasıl alınır? Kuru fasulyenin gaz yapmaması için…

Mis gibi pilavının partneri kuru fasulyeyi ve onun yanında cacığı kim sevmez ki? Ama doğru pişirilmediği takdirde kuru fasulyenin midemizi rahatsız edebileceğini söylesek? Peki, kuru fasulyenin gazı nasıl alınır?

ABONE OL
GİRİŞ 29.08.2024 12:32 GÜNCELLEME 29.08.2024 12:33 YAŞAM
Kuru fasulyenin gazı nasıl alınır? Kuru fasulyenin gaz yapmaması için…

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden kuru fasulye, yaz-kış demeden sofralarımızın başköşesinde yerini alır. Ancak, birçoğumuzun bildiği gibi, kuru fasulyenin bir dezavantajı var: gaz yapması ve midemizi rahatsız etmesi. Ancak bu problemi aşmak aslında çok da zor değil. İşte, kuru fasulyenin gaz yapmaması için püf noktalar!

Bağırsak ve mide dostu olan sebze suyu: Havuç suyu faydaları nelerdir, nasıl yapılır?

Zeytinyağı alırken nelere dikkat etmeliyiz? En iyi sızma zeytinyağı...

KURU FASULYE NEDEN GAZ YAPIYOR?

Kuru fasulye gibi baklagillerin sindirimi zorlaştıran oligosakkarit adı verilen moleküller içerdiğini biliyor muydunuz? Bu moleküller sindirildiklerinde gaz oluşumuna neden olur ve sonuç olarak midemizi rahatsız edebilirler.

Kansere iyi gelen yiyecek! Bakliyat tüketimi kanser riski azaltıyor: Kuru baklagillerin faydaları!

KURU FASULYENİN GAZI NASIL ALINIR?

İşte kuru fasulyenin gaz yapma sorununu önlemenin pratik yolları:

Kimyon veya Kekik: Kuru fasulye pişirirken içine biraz kimyon veya kekik eklemek, sindirimi kolaylaştırarak gaz oluşumunu azaltabilir.

Köpükleri Temizleyin: Fasulyeyi bir gece önceden ıslatıp haşlamadan önce, suyun üzerinde biriken köpükleri temizlemek, sindirimi kolaylaştırarak gaz yapma olasılığını azaltır.

Kuru reyhan hangi yemeklerde kullanılır? Kuru, mor reyhan faydaları nelerdir?

Patates Ekleyin: Kuru fasulyenin pişirme suyuna birkaç parça çiğ patates eklemek, gaz yapma etkisini azaltabilir. Ancak, pişirdikten sonra bu patatesleri çıkarmanız önemli, aksi halde daha fazla gaz oluşabilir.

Karbonat Kullanın: Karbonat da fasulyenin gazını almak için kullanılan bir yöntemdir. Ancak, bu yöntem vitamin ve minerallerin kaybına neden olabilir, bu yüzden diğer yöntemleri tercih etmek daha iyi olabilir.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR