7 dakikada mısır ekmeği tarifi, nasıl yapılır?

7 dakikada mısır ekmeği; tüm malzemelerin bir kap içerisinde karıştırılmasıyla hazırlanan hamurun fırında pişirilmesiyle yapılan oldukça kolay bir sağlıklı ekmek tarifidir.

ABONE OL
GİRİŞ 27.05.2024 07:15 GÜNCELLEME 27.05.2024 09:16 YAŞAM
7 dakikada mısır ekmeği tarifi, nasıl yapılır?

7 dakikada mısır ekmeği tarifi, adından da anlaşılacağı gibi 7 dakika içerisinde hazırlanan ve oldukça lezzetli bir ekmek tarifidir. Buğday unundan yapılan ekmeğe göre daha aromatik ve sağlıklıdır.

Klasik mısır ekmeklerine göre 7 dakikada mısır ekmeği tarifi, sadece 2 porsiyon olacak şekilde ayarlanmış ve daha kısa sürede pişecek bir alternatiftir. Hızlı bir şekilde sağlıklı ekmek tüketmek istediğinizde yapabileceğiniz bu tarifi sizler için derledik.

İşte sadece 7 dakikada mısır ekmeği tarifi…

Pembe rüya: Çilekli krem peynir tarifi, nasıl yapılır?

Kuru yufkadan: Bartın ıslaması nasıl yapılır? Islama tarifi

7 DAKİKADA MISIR EKMEĞİ TARİFİ

2 PORSİYON    /    HAZIRLIK SÜRESİ: 7 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 40 DAKİKA

7 Dakikada Mısır Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 yemek kaşığı susam
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı şeker
  • 2 tutam karbonat

7 Dakikada Mısır Ekmeği Nasıl Yapılır?

Adım 1

7 dakikada mısır ekmeği yapmak için öncelikle fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın. Bir karıştırma kabı içerisine yumurtaları, tuzu ve şekeri ekleyerek karıştırın. Yumurtalar iyice formunu kaybettikten sonra içerisine sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. Ardından içerisine mısır unu ve karbonatı ekleyip tüm malzemeler birleşene kadar güzelce çırpın.

Adım 2

7 dakikada mısır ekmeği hamurunu 10 cm çapında ve 5 cm yüksekliğinde 2 adet minik fırın kabına eşit şekilde pay edin ve 1 yemek kaşığı susamı üzerlerine serpin. Fırına verin ve 40 dakika boyunca pişirin.

7 dakikada mısır ekmeği tarifiniz hazır. Fırından çıkardıktan sonra biraz bekletip ilk sıcağı geçtikten sonra dilimleyebilirsiniz. Afiyet olsun!