Ev temizliğinde devrim: Paspas kokusunu yok etmenin en doğal yolu

Paspas kokusunu önlemek için paspas başlığınızı düzenli aralıklarla beyaz sirke veya karbonat eklenmiş sıcak su içerisinde yıkayın.

ABONE OL
GİRİŞ 05.06.2024 08:08 GÜNCELLEME 05.06.2024 09:08 YAŞAM
Ev temizliğinde devrim: Paspas kokusunu yok etmenin en doğal yolu

Paspas kokusu, başlarda ne kadar göz ardı edilse de ilerleyen zamanda büyük bir sorun haline dönüşebilir. Ev temizliğinin olmazsa olmaz temizlik aletlerinden bir tanesi olan paspas, tertemiz kokan bir evin ve pırıl pırıl parlayan zeminlerin başkahramanıdır. Ancak bazen paspas yaptıktan sonra tüm ev tertemiz kokması gerekirken ortama kötü bir koku hakim olur.

Bu oluşan kötü kokunun temel sebebi paspas başlığının düzenli ve doğru bir şekilde temizlenmemesinden kaynaklanır. Paspas yapacağınız zaman temizleme suyunun içerisine her ne ürün koyarsanız koyun paspas başlığınız kokuyorsa ve kirliyse bu koku tüm zemine yayılır.

Tüm evi tertemiz temizledikten sonra geri döndüğünüzde kötü bir paspas kokusu ile karşılaşmayı kim ister ki? Tabi ki kimse! O halde gelin hep birlikte paspas kokusunu giderecek ve paspasınızı tertemiz hale getirecek o viral temizlik tüyosuna göz atalım.

EVİNİZİ PASPAS KOKUSUNDAN KURTARACAK SÜPER KOLAY TÜYO

Paspas kokusunu sorunu yaşayan kişiler çoğu zaman onunla baş etmek yerine kokuyu fark ettiği an paspas kafasını yenisiyle değiştirmeyi ya da çamaşır makinesine atarak yıkamayı tercih ediyor. Ancak düzenli olarak paspas kafasını temizlemek paspas kokusu oluşumunu büyük ölçüde önler.

Paspas kokusunu ortadan kaldırmak ve paspas başlığınızı mükemmel şekilde temizlemek için tek bir malzemeye ihtiyacınız var ve muhtemelen bu malzeme sizin de dolabınızda halihazırda mevcut. Tabi ki bu malzeme çok yönlü temizliğin vazgeçilmez ürünlerinden biri olan sirke ya da karbonattan başkası değil.

Paspas kokusu gidermek için sirke veya karbonat en etkili doğal koku gidericilerden bir tanesidir. Paspas kovanızın içerisini sıcak su ile doldurun. Suyun içerisine bir su bardağı beyaz sirke ya da karbonat ekleyin.

Hazırladığınız bu karışımın içerisine paspasınızı daldırıp çıkarın ve birkaç dakika bekletin. Ardından paspasınızı akan suyun altında durulayın ve fazla suyunu sıktırın. Paspas başlığınızın kuruması için asın.

İşte paspas kokusu gidermek ve temizlemek bu kadar kolay. Düzenli aralıklarla bu yöntemi denediğiniz takdirde ne paspasınızda kötü bir koku oluşur ne de sık sık paspas başlığı değiştirmek zorunda kalırsınız.

İlginizi çekebilir;

Limonla mikrodalga temizliği nasıl yapılır? En kolay mikrodalga temizliği…

Sadece 10 dakikada hiç ovalama gerektirmeyen airfryer temizleme yöntemi! Airfryer nasıl temizlenir?

Bulaşık makinesinden çıkan bulaşıkları daha kısa sürede kurutmak için bu mutfak tüyosunu mutlaka deneyin!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR