TDV, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde kurban etlerini 20 bölgede dağıtıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) "2024 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu" kapsamında Orta Afrika Cumhuriyeti'nde 800 büyükbaş kurbanlık kesiliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 16.06.2024 16:26 GÜNCELLEME 16.06.2024 16:26 YAŞAM
TDV, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde kurban etlerini 20 bölgede dağıtıyor

"Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla Türkiye ve 79 ülkede vekalet yoluyla kurban kesim hazırlıklarını tamamlayan TDV, Orta Afrika Cumhuriyeti’nin başkenti Bangui'de 20 bölgede dağıtım gerçekleştirecek.

Bu kapsamda TDV ekibi, bayramdan önce Orta Afrika Cumhuriyeti'nde kesilecek büyükbaş kurbanlıkların genel durumu ve yaşlarını gösteren diş kontrollerini gerçekleştirdi.

Bu sırada ekip üyeleri, çevredeki çocuklara balon hediye etti.

Ekibin kurbanlıkların kriterlere uygun olduğunu belirlemesi üzerine, 5 bin 600 hisseden oluşan 800 büyükbaş kurbanlığın kesimine, İslami usullere uygun olarak Müslüman kasaplarca başlandı.

TDV ekip lideri İbrahim Özkan, AA muhabirine, bayramdan 3 gün önce Türkiye'den aktarmalı olarak 24 saati aşan uçuşun ardından Bangui'ye ulaştıklarını söyledi.

Başkente ulaştıktan sonra vakit kaybetmeden kurbanlık büyükbaşları ve kesim alanı denetlediklerini ifade eden Özkan, "Bangui'de bayram namazını kıldıktan sonra hayvan kesim alanına geldik. Kurbanlıkların kesimlerini İslami usullere göre yapıyoruz." dedi.

Özkan, Türkiye’den ve dünyanın dört bir tarafından vakfa gelen bağışlarla alınan kurbanlıkları başkentte kesip mazlum ve mağdur insanlara ulaşmasını sağladıklarını anlatarak, "Allah tüm bağışçılarımızdan razı olsun. Allah kabul etsin. Kurban Bayramı'mız mübarek olsun." ifadesini kullandı.

KAYNAK : AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR