Lezzetin sırrı: Portakal esintili kuskus salatası tarifi

Sağlıklı ve lezzetli bir seçenek olan portakal esintili kuskus salatası tarifi: Kuskus, brokoli ve özel sosla doyurucu bir salata hazırlayın, beyaz peynir ve taze nane ile servis edin.

ABONE OL
GİRİŞ 28.06.2024 17:44 GÜNCELLEME 28.06.2024 17:44 YAŞAM
Lezzetin sırrı: Portakal esintili kuskus salatası tarifi

Kuskus salatası, sağlıklı ve lezzetli bir seçenek arayanlar için ideal bir tercih olabilir. Bu tarif, kuskusun hafif ve doyurucu dokusunu, taze brokoli ile bir araya getirerek zenginleştirir. Kuskus salatası yapmak için öncelikle kuskusu, deniz tuzuyla demleyin, haşlanmış brokoli ve diğer malzemelerle birleştirilip özenle hazırlanan sos ile buluşturun.

Sarımsak, kuru üzüm, çam fıstığı, zeytinyağı ve portakal suyunun harmanı, kuskus salatasının karakteristik lezzetini oluşturur. Üzerine serpilen beyaz peynir ve taze nane yaprakları ise salataya tazelik ve zenginlik katarken kuskus salatası, sağlıklı beslenmeye özen gösterenler için pratik ve doyurucu bir seçenek alternatifi olabilir.

KUSKUS SALATASI TARİFİ

Kuskus Salatası Tarifi İçin Malzemeler;

  • 100 gram kuskus
  • 1 baş brokoli
  • 20 gram beyaz peynir
  • Yarım diş sarımsak, ezilmiş
  • Bir avuç dolusu kuru üzüm
  • Bir avuç küçük çam fıstığı
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Bir portakalın suyu
  • Yarım demet taze nane, doğranmış
  • Tuz ve karabiber

Kuskus Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

Adım 1

Kuskus salatası tarifini yapmak için öncelikle kuskusu bir tutam deniz tuzuyla birlikte bir karıştırma kabına koyun ve üzerini geçecek kadar kaynar suyla doldurun. Kabın üzerine bir tabak koyun ve demlenmesi için 10 dakika kadar bekletin.

Adım 2

Kuskus kenarda demlenirken kaynayan suyun içerisine brokoli başını daldırın ve yaklaşık 4 dakika haşlayın. Sonra bir kevgirle çıkarıp 1-2 dakika buharda kuruması için bekletin. brokoliler kururken salatanın sosunu hazırlamak için bir kavanoz içinde sarımsağı ezin. Üzüm, çam fıstığı, zeytinyağı ve portakal suyunu ekleyip iyice çalkalayın. Doğranmış taze nane yapraklarını da ekleyip karıştırın.

Adım 3

Haşlanmış kuskusu çatalla kabartın. Brokoliyi doğrayın ve kuskusla birlikte büyük bir salata kasesine aktarın. Hazırladığınız salata sosunu kuskus ve brokoli karışımının üzerine gezdirin. Üzerine beyaz peynir parçalarını ve taze nane yapraklarıyla ekleyerek kuskus salatasını servis yapın.

Afiyet olsun!

İlginizi çekebilir;

Arnavut ciğeri tarifi, nasıl yapılır?

Lezzet Dolu ve Kolay Yapım: 4 Malzemeli Şekerli Çörek Tarif

Daha sağlıklı ve lezzetli: Çilek kompostosu tarifi, nasıl yapılır?