Plastik saklama kaplarındaki sarı lekeleri saniyeler içerinde çıkaracak pratik temizlik yöntemi

Evde sık kullanılan plastik saklama kaplarında oluşan sarı lekeleri çıkarmak için etkili bir yöntem! Deterjan ve suyla kolayca temizleyin, kaplarınızı ilk günkü gibi görünür hale getirin.

ABONE OL
GİRİŞ 06.07.2024 08:50 GÜNCELLEME 06.07.2024 08:50 YAŞAM
Plastik saklama kaplarındaki sarı lekeleri saniyeler içerinde çıkaracak pratik temizlik yöntemi

Evde sıklıkla kullanılan plastik saklama kaplarında kullanıma bağlı olarak zamanla sarı lekeler meydana gelebilir. Özellikle makarna sosu, köri veya domates içeren soslu yemeklerin bıraktığı bu inatçı lekeler, sıradan temizlik yöntemleriyle çıkarılamaz. Buna bağlı olarak da saklama kaplarının içi kirli bir görüntü kazanır. Ancak, bir sosyal medya kullanıcısı paylaştığı pratik temizlik videosu ile plastik saklama kaplarındaki sarı leke sorunu çözmek için oldukça etkili bir çözüm sundu.

PLASTİK SAKLAMA KAPLARINDAKİ SARI LEKELERİ ÇIKARACAK YEPYENİ YÖNTEM
 

  • Kirli görüntüye sahip olan plastik saklama kaplarınızı alın.
     
  • İlk olarak, saklama kaplarının içini ılık suyla doldurun. Su miktarını saklama kabının boyutuna ve lekelerin yoğunluğuna göre ayarlayabilirsiniz.
     
  • Suya bir miktar bulaşık deterjanı ekleyin. Deterjanın kap içinde homojen bir şekilde dağılması önemlidir. Miktarı göz kararı ayarlayabilirsiniz.
     
  • Bir parça kağıt havlu alarak onu da saklama kabının içine atın ve kapağını sıkıca kapatın.
     
  • Saklama kabının kapağını kapatıp sertçe çalkalayın. Bu esnada suyun köpürdüğünü ve plastik saklama kaplarındaki sarı lekelerin çözüldüğünü göreceksiniz.
     
  • Plastik saklama kaplarındaki sarı lekelerin temizleme işlemi tamamlandığında, kaplarınızın lekesiz ve yenilenmiş gibi göründüğünü fark edeceksiniz.
     

Bu plastik saklama kaplarındaki sarı lekeleri temizleme yöntemi, sadece birkaç dakika içinde harika sonuçlar verirken aynı zamanda bu sorunla her karşılaştığınızda tekrar tekrar kullanabileceğiniz güvenilir bir temizlik çözümü sunar.

Evde bulunan en temel malzemelerle uygulanan bu yöntem, size hem zaman kazandırır hem de plastik saklama kaplarınızın ömrünü uzatır. Artık plastik saklama kaplarındaki sarı lekelerle uğraşmak yerine, onları ilk aldığınız gibi temiz tutabilirsiniz.

İlginizi çekebilir;

Sadece 1 saat içerisinde tuvalet kirecini söküp atın! Tuvalet kireci nasıl temizlenir?

Kedi tuvaleti kokusunu anında yok eden mucize formül: Kedinizin tuvaleti artık kötü koku yaymayacak!

Metal yüzeylerdeki kireç tortusunu anında temizleyin: Beyaz sirke ile hızlı çözüm