Tuvaletlerde yazan 'WC' ne demek? WC ne anlama geliyor?

Günlük yaşantımızda sık sık kullandığımız ancak anlamını bilmediğimiz kelimelerin başında 'WC' geliyor. Peki tuvaletleri tanımlarken neden bu iki harfin birleşimini kullanıyoruz? İşte detaylar...

ABONE OL
GİRİŞ 15.07.2024 17:11 GÜNCELLEME 04.09.2024 13:22 YAŞAM
Tuvaletlerde yazan 'WC' ne demek? WC ne anlama geliyor?

Başta alışveriş merkezleri olmak üzere neredeyse her gün karşımıza çıkan 'WC' yazılı tabelaların anlamını biliyor musunuz? Belki de çoğu kişinin merak ettiği ancak üzerinde durmadığı bu iki harfin açılımı duyanları şaşkına çeviriyor.

"W" ve "C" harflerinin rastgele bir seçim olmadığını açıklayan bir sosyal medya kullanıcısı yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"İç mekanlara tesisat yapılmadan önce, aslında küvet için bir odamız, bir banyomuz vardı. Ancak musluk dışarıdaydı. Bir kovayla su taşımanız, ısıtmanız ve küvete dökmeniz gerekiyordu. Suyu nasıl ısıtacağınıza gelince, elbette şöminenin üzerinde. İç mekan tesisatı geldiğinde ise zaten küvetli bir oda var ve ona banyo deniyor, peki tuvaleti nereye koyacaksınız? Bu noktada sadece bir dolaba koymayı düşündüler. Çünkü tuvaleti koymak için en kolay yer orası."

İşte bundan dolayı 'C', 'Closet' yani dolap anlamına gelirken 'W' ise 'Water' yani su anlamına geliyor. Bu iki harf birleşince ise ortaya 'Water Closet' anlamına gelen 'Su Dolabı' tamlaması ortaya çıkıyor 

Nursena Akbaba Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Haber7.com'da mesleki hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR