Rusya düzenledi, 22 ülke katıldı! ABD temsilcisi şoke etti! Gelecek yıl Suudi Arabistan'da

Rusya'nın başkenti Moskova'da "Eurovision" şarkı yarışmasına alternatif olarak hazırlanan "Intervision" uluslararası şarkı yarışması gerçekleştirildi. Yarışmaya 22 ülkeden temsilci katıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.09.2025 07:09 GÜNCELLEME 21.09.2025 08:13 YAŞAM
Rusya düzenledi, 22 ülke katıldı! ABD temsilcisi şoke etti! Gelecek yıl Suudi Arabistan'da

Rusya'yı ülkenin en popüler pop sanatçılarından olan Shaman'ın temsil ederken ettiği yarışmada Belarus, Brezilya, Venezuela, Vietnam, Mısır, Hindistan, Kazakistan, Katar, Kenya, Çin, Kolombiya, Küba, Madagaskar, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Sırbistan, Tacikistan, Özbekistan, Etiyopya ve Güney Afrika'dan da temsilciler yarıştı. 

Sahne alan yarışmacılar, ülkelerindeki ulusal dillerde şarkı söyledi.

Rusya'yı yarışmada "Shaman" takma adıyla bilinen Yaroslav Dronov temsil etti.

ABD'Yİ TEMSİL EDEN ŞARKICI SON ANDA VAZGEÇTİ

ABD'yi temsil eden "Vassy" takma adıyla tanınan, Amerikan ve Avustralya vatandaşı Vasiliki Karagiorgos'un, "Avustralya yönetiminin baskı kurduğu" gerekçesiyle yarışmaya katılamadığı bildirildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yarışmaya görüntülü mesaj gönderirken, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, yarışmayı yerinden izledi.

YARIŞMAYI VİETNAMLI ŞARKICI KAZANDI

Yarışmadaki sıralama, katılımcı ülkelerin temsilcilerinden oluşturulan jürinin oylamasıyla belirlendi.

22 ülkeden şarkıcının katıldığı yarışmayı, Vietnam'ı temsil eden yarışmacı Duc Phuc kazandı.

Yarışmada Kırgızistan'dan "NOMAD" müzik grubu ikinci, Katarlı Dana Al Meer isimli yarışmacı da üçüncü oldu.

GELECEK YIL SUUDİ ARABİSTAN'DA YAPILACAK

"Intervision" uluslararası şarkı yarışmasına gelecek yıl Suudi Arabistan'ın ev sahipliği yapacağı açıklandı.

Rusya, 2022'de, Ukrayna'da savaşın başlamasının ardından Eurovision şarkı yarışmasından süresiz olarak men edilmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, şubatta Eurovision'a alternatif oluşturulan "Intervision" uluslararası şarkı yarışmasının düzenlenmesine yönelik kararname imzalamıştı.

LAVROV'DAN ABD AÇIKLAMASI

İntervision şarkı yarışmasının düzenleneceğini ilk duyuran kişi olan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'da organizasyonu salondan izledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yarışmacılara ve seyircilere selamlarını ileten Lavrov, organizasyonun kültürlerarası bağı daha da güçlendireceğini söyledi.

İntervision şarkı yarışmasında ABD'yi temsil etmesi planlanan Vassy'nin bu kararından son anda vazgeçmesini değerlendiren Lavrov, "Herhangi bir siyasi amaç gütmüyoruz. Kişilerin şahsi amaçlarını, kimliğini, birbirine manevi değerlerine özgürce temas ederek zenginleşeceğimizi düşünüyoruz" dedi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR