Artık erişemeyeceksiniz: 20 Mart'ta kalıcı olarak kapatılıyor!

Mobil oyun dünyasında gerçekçi yarış deneyimiyle öne çıkan ve milyonlarca oyuncuyu sanal pistlerde buluşturan Real Racing 3 için yolun sonu göründü. Video oyun sektörünün dev isimlerinden Electronic Arts, 2013’ten bu yana mobil platformlarda büyük bir oyuncu kitlesine ulaşan efsanevi yapımın sunucularını kapatma kararı aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.03.2026 09:32 GÜNCELLEME 10.03.2026 10:08 YAŞAM
Artık erişemeyeceksiniz: 20 Mart'ta kalıcı olarak kapatılıyor!

Mobil yarış oyunları arasında uzun yıllardır önemli bir yere sahip olan Real Racing 3 için veda zamanı yaklaşıyor. Oyun dünyasının dev şirketlerinden Electronic Arts (EA), 2013’ten bu yana milyonlarca oyuncuyu sanal pistlerde buluşturan popüler yapımın sunucularını 20 Mart 2026 tarihinde tamamen kapatacağını açıkladı.

Yıllardır mobil platformlarda büyük bir hayran kitlesi bulunan oyun, o tarihten sonra aktif olarak oynanamayacak.

Kanser riskini 3,7 katına kadar çıkarıyor! Kimse bunu bilmiyordu

ARTIK ERİŞEMEYECEKSİNİZ: 20 MART'TA KALICI OLARAK KAPATILIYOR!

EA’nın paylaştığı bilgilere göre, 20 Mart’tan sonra oyun yalnızca çevrimiçi özelliklerini kaybetmekle kalmayacak. Aynı zamanda çevrimdışı modlar da dahil olmak üzere tamamen erişilemez hale gelecek.

Şirket, oyuncuların mağdur olmaması için oyun içi para birimleri ve bakiyelerin bu tarihe kadar kullanılmasını özellikle tavsiye etti. Sunucuların kapatılmasıyla birlikte tüm ilerleme kayıtları ve dijital içerikler kalıcı olarak silinecek.

YENİ OYUNCULAR ARTIK OYUNA ULAŞAMIYOR

Oyunu ilk kez denemek isteyenler için ise kapılar çoktan kapanmış durumda. Real Racing 3, 18 Aralık 2025’te uygulama mağazalarından kaldırıldı. Daha önce oyunu indirmemiş kullanıcılar artık mağazalar üzerinden erişim sağlayamıyor. Ancak geçmişte oyunu cihazına yüklemiş olan oyuncular, uygulama geçmişleri üzerinden indirerek son kez pistlere çıkma şansı yakalayabiliyor.

Kübra Yılmaz Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

1994’te İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2017’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2017’den beri Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde mesleki hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR