Ünlü sirke markasında 'boya' çıktı! İşte, o hileli ürün...

Bakanlığın denetimleri sonucunda, Makbul isimli kuruyemiş firmasının kendi markasıyla ürettirerek satışa sunduğu bir sirke ürününde mevzuata aykırı şekilde gıda boyası kullanıldığı belirlendi. Tespit edilen ürün, güncellenen taklit ve tağşiş listesine dahil edilerek tüketiciler bilgilendirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.06.2026 13:31 GÜNCELLEME 07.06.2026 13:31 YAŞAM
Ünlü sirke markasında 'boya' çıktı! İşte, o hileli ürün...

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen ürünlere ilişkin güncellediği listede, Türkiye genelinde geniş mağaza ağıyla faaliyet gösteren Makbul da yer aldı.

Sakın kullanmayın: Kalp krizi ve yüksek tansiyona yol açıyor!

ÜNLÜ SİRKE MARKASINDA BOYA ÇIKTI! BAKANLIK DÜĞMEYE BASTI

Bakanlığın 1 Haziran 2026 tarihinde kamuoyuyla paylaştığı son denetim sonuçlarında, zincir markette satılan bazı sirke ürünleriyle ilgili tüketicileri yakından ilgilendirecek bulgulara yer verildi.

Bakanlık tarafından yapılan analizlerde, Ankara'nın Yenimahalle ilçesindeki 'Makbul Kuruyemiş' şubesinden alınan numuneler üzerinde gerçekleştirilen laboratuvar incelemeleri sonucunda, "Limonlu, Sarımsaklı, Zencefilli Bal Sirkesi" ile "Alıç Sirkesi" adlı ürünlerde gıda boyası bulunduğu belirlendi.

Kolon kanserine sebep oluyor! DNA'nıza zarar veriyor

Denetim raporlarının ardından söz konusu ürünlerin Makbul markası adına Hekimhan Bitkisel Sanayi A.Ş. tarafından fason olarak üretildiği bilgisi paylaşıldı. Bakanlığın yayımladığı liste, tüketicilerin ürün içerikleri konusunda daha bilinçli tercih yapabilmesi amacıyla düzenli olarak güncellenmeye devam ediyor.

Kübra Yılmaz Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

1994’te İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2017’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2017’den beri Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde mesleki hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR