Sigara içenler için yeni karar! Resmi Gazete'de yayımlandı: Artık devlet karşılayacak

Cumhurbaşkanı kararıyla sigara bırakma tedavisi gören 1 milyon kişiye nikotin replasman ürünleri ve etken maddeli ilaçlar ücretsiz sağlanacak. Düzenlemeden sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar da yararlanabilecek.

ABONE OL
GİRİŞ 04.07.2026 09:29 GÜNCELLEME 04.07.2026 17:20 YAŞAM
Sigara içenler için yeni karar! Resmi Gazete'de yayımlandı: Artık devlet karşılayacak

Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan yeni tütünle mücadele kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi.

Karar kapsamında, sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlara yönelik geniş kapsamlı bir ilaç desteği sunuluyor.

1 MİLYON KİŞİYE ÜCRETSİZ İLAÇ DESTEĞİ

Sağlık Bakanlığı koordinesinde yürütülecek program kapsamında, en fazla 1 milyon kişi tütün bağımlılığı tedavisinde kullanılan ilaçlara ücretsiz erişebilecek.

Desteklenecek ürünler arasında nikotin replasman tedavisi malzemelerinin yanı sıra Bupropion HCI, Vareniklin ve Sitizin etken maddeli özel ilaçlar yer alıyor.

BİRİNCİ, İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ BASAMAK SAĞLIK MERKEZLERİ DEVREDE

Vatandaşlar, Sağlık Bakanlığı'na bağlı tütün bağımlılığı tedavi ve eğitim birimleri ile birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşlarına başvurarak bu hizmetten yararlanabilecek.

Uzmanlar, ilaç tedavisinin hekim kontrolünde yürütülmesinin başarı oranını artıracağını vurguluyor.

"TAMAMEN ÜCRETSİZ ULAŞTIRACAĞIZ"

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sigarayı bırakma tedavisinde 1 milyon vatandaşa daha ilaç ve tıbbi destekleri tamamen ücretsiz ulaştıracaklarını bildirdi.

Bakan Memişoğlu, NSosyal hesabından, sigarayı bırakma tedavisini de kapsayan Cumhurbaşkanı Kararı'nın Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti.

Memişoğlu, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Resmi Gazete'de yayımlanan yeni kararla, sigarayı bırakma tedavisinde 1 milyon vatandaşımıza daha ilaç ve tıbbi destekleri tamamen ücretsiz ulaştıracağız. Sosyal güvencesi olsun ya da olmasın, bu bağımlılıktan kurtulmak isteyen her bir vatandaşımızın sonuna kadar yanındayız. Gelin, sağlıklı bir gelecek için bugün yeni bir başlangıç yapalım. Sigara Bırakma Polikliniklerimiz ve ALO 171 hattımızla yanınızda olmaya hazırız."

İbrahim Turna Haber7.com - Haber Editörü

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı haber7.com bünyesinde mesleki hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR