İstanbul'da kiralık konut kurası ne zaman çekilecek? İşte merakla beklenilen tarih!

TOKİ'nin İstanbul kiralık konut projesinde kura takvimi netleşti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, hazır durumdaki 2 bin konutun kura çekimi ve teslimatının Kasım ayında yapılacağını bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.10.2026 12:51 GÜNCELLEME 27.10.2026 15:03 YAŞAM
İstanbul'da kiralık konut kurası ne zaman çekilecek? İşte merakla beklenilen tarih!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesindeki TOKİ tarafından yürütülen İstanbul Kiralık Sosyal Konut Projesi'nde kura çekim tarihi belirlendi. Bakan Murat Kurum, ilk etapta tamamlanan 2 bin konuttan hak sahiplerine verilecek alanların kura çekiminin Kasım 2026 ayı içerisinde gerçekleşeceğini ifade etti.

Kura çekimi ve teslimat süreci, Antalya'da 9-20 Kasım 2026 tarihlerinde düzenlenecek COP31 İklim Zirvesi tamamlandıktan hemen sonra başlatılacak. Toplamda 15 bin konutun 3 yıllığına kiraya verilmesinin hedeflendiği projede ilk kuralar 1.071 konut için çekilecek.

İLÇELERE GÖRE KONUT DAĞILIMI VE FİYATLAR

İstanbul'un farklı noktalarında inşa edilen konutların ilçe dağılımları resmileşti. Başakşehir, Gaziosmanpaşa, Beyoğlu ve Güngören bölgesinde 360 konut; Maltepe, Tuzla ve Kartal hattında 330 konut; Ataşehir, Sancaktepe, Ümraniye ve Üsküdar grubunda 291 konut ve Arnavutköy'de 90 konut hak sahiplerine sunulacak.

Kira bedelleri daire büyüklüğüne ve aile yapısına göre kategorize edildi. 1+1 daireler 10 bin TL, 2+1 daireler 12 bin TL, 3+1 daireler 15 bin TL ve 4+1 daireler 18 bin TL aylık kira bedeliyle verilecek. Konut tipleri ailedeki birey sayısı ve çocuk durumuna göre tahsis edilecek.

KİRA SÖZLEŞMESİ VE ÖDEME ŞARTLARI

Sözleşme şartlarına göre belirlenen kira fiyatları konut teslim tarihinden itibaren 12 ay boyunca sabit kalacak. İlk 12 aylık dönemin ardından gelecek ilk ocak ayında kira artışları TÜFE oranına göre güncellenecek.

Tahsis edilen konutların ilk kira ödemeleri ise teslimatı takip eden ayın 20'nci gününde tahsil edilmeye başlayacak. e-Devlet üzerinden ücretsiz başvurusu alınan projede hak sahipleri konutlarda en fazla 3 yıl süreyle ikamet edebilecek.

İbrahim Turna Haber7.com - Haber Editörü

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı haber7.com bünyesinde mesleki hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR