'Erkekler neden sarışın sever?'

Fransa’daki Sorbonne Üniversitesi bu hafta edebiyat, sanat, müzik ve film dünyasından bilge kişilerin önemli bir soruna yanıt arayacağı ilginç bir toplantıya ev sahipliği yapacak

ABONE OL
GİRİŞ 15.01.2009 14:48 GÜNCELLEME 15.01.2009 14:48 YAŞAM
'Erkekler neden sarışın sever?'

‘Tuhaf bir karışım’

BAŞROLÜNÜ Marilyn Monroe’nun oynadığı Howard Hawks’ın ünlü filmi “Bazıları şarışın sever”den esinlenerek aynı ismi taşıyan bir konferansta, “Niçin sarışınlar erkeklerce çekici bulunur ve zihinlerde çeşitli fanteziler kurulmasına yol açar?” şeklindeki “temel” sorun tartışılacak. Sorbonne Üniversitesi’ndeki konferansı düzenleyen Marie Camille Bouchindomme, “Sarışınlar çekici bulunuyor. Bu belki de çelişkili çağrışımlar yapmalarından kaynaklanıyor. Hem masumiyetin, hem de baştan çıkarıcılığın, kışkırtıcılığın tuhaf bir karışımını oluşturuyorlar” diye konuştu.

Venüs’e ait bir özellik

KENDİSİ esmer bir kadın olan Bouchindomme, açık renk saçla cinsel çekicilik arasında kaçınılmaz bir bağ olduğuna hiç şüphesi bulunmadığını belirterek, “Sarı saç, bedensel aşkın sembolü tanrıça Venüs’e ait bir özellik. Saçları onun edebindeki son korugan” dedi. Bouchindomme, sözlerini “Sarışınlar günaha ve dolayısıyla erotizme davetiye çıkardıkları izlenimi yaratıyorlar” diye tamamladı. Tartışmaların sarışınlara olan tutkuları bilinen Alfred Hitchcock, David Lynch gibi yönetmenler üzerine odaklanması bekleniyor.

KAYNAK : Milliyet