Bu fotoğraflar futbol maçından değil

7. Türkçe Olimpiyatları Anadolu Etkinlikleri çerçevesinde Kayseri'de düzenlenen geceye 33 bin kişilik Kadir Has'a 60 bin kişi geldi..

ABONE OL
GİRİŞ 10.06.2009 00:08 GÜNCELLEME 10.06.2009 00:08 YAŞAM
Bu fotoğraflar futbol maçından değil

 7. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Anadolu Etkinlikleri çerçevesinde Kayseri'de düzenlenen gecede, 25 ülkeden toplam 150 öğrenci becerilerini sergiledi. Dev organizasyonda, 33 bin kapasiteli stadyum yaklaşık 60 bin kişiyi ağırladı.

Anadolu etkinlikleri çerçevesinde Kayseri'de Türkçe Öğretim Derneği (TÜRKÇE-DER) ile Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) tarafından düzenlenen olimpiyata ilgi yoğundu.

GALERİ İÇİN TIKLAYIN

İzdiham nedeniyle bir saat geç başlayan etkinlik, Kongo Cumhuriyeti'nden gelen 4 ve 5 yaşlarındaki Enike ile Lois Zumbu'nun İstiklal Marşı'nı 10 kıtasını okumasıyla başladı.



Daha sonra öğrenciler, ellerinde ülkelerinin bayrağı ve Türk bayrağı ile birlikte stat içerisinde tur atarak katılımcıları selamladı. 25 ülkeden toplam 150 öğrencinin katıldığı etkinlik; şarkı, şiir, halk oyunları ve özel beceri kategorilerinde derece yapan öğrencilerin gösterileriyle devam etti.

Gürcistanlı öğrenci Vana Dvalisvili, 'Üzülme Anne' şarkısını söyleyerek katılımcılardan büyük alkış alırken, bazı katılımcılar ise gözyaşlarına hakim olamadı. 60 bini bulan kalabalık, şarkıyı seslendiren Vana Dvalisvili'ye tekrar söylemesi için tezahürat yaptı.



Programı izlemek için Kayseri'nin yanı sıra çevre illerden ve Anadolu'nun farklı şehirlerinden birçok kişi geldi. Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Sivas, Yozgat gibi illerden erken saatlerde stadyuma gelen birçok kişi, 4 saat süren programın tamamını takip etti. Duygularını anlatmakta zorlandıklarını dile getiren katılımcıların hepsinin ağzından çıkan ortak kelimeler ise, "Bu çocuklar bizim", "Anadolu'muzun bize özgü değerlerini konuşarak, söyleyerek, göstererek bizim özümüze dönmemizi sağlıyorlar" oldu.

Etkinliği izlemeye gelen yaklaşık 35 bin kişi stadyumun dolu olması nedeniyle içeriye alınmazken, katılımcılar organizasyonda farklı ülkelerden birçok öğrenciye Türkçe'yi sevdiren ve onlara Türkçe öğretenlere teşekkür ettiğini söyledi.

KAYNAK : Ajanslar