Filmin seyrini, Erdoğan'ın aşçısı değiştirdi

Yılmaz Erdoğan, 'Neşeli Hayat' filminin bilinmeyen bir hikâyesini ilk kez 24’te izleyenlerle paylaştı...

ABONE OL
GİRİŞ 07.08.2009 15:38 GÜNCELLEME 07.08.2009 15:38 YAŞAM
Filmin seyrini, Erdoğan'ın aşçısı değiştirdi

24 kanalında Sırrı Süreyya Önder ile Selahattin Yusuf'un sunduğu 'Kafa dengi' programına konuk olan Yılmaz Erdoğan, son çektiği 'Neşeli Hayat' isimli filmiyle ilgili konuştu.

Filmde kendisini en çok heyecanlandıran şeyin, daha önceki filmlerinden farklı olarak bir tek kahramanın, bir tek karakterin odakta olması olduğunu söyleyen Yılmaz Erdoğan, "Ben oynadığım için, kameranın önünde en çok zaman tuttuğum iş oldu. Hatta ona göre örgütlendiğimiz için reji işinden biraz yoruldum doğrusu" dedi.

RIZA MI OLDUNUZ ŞİMDİ?

Çekimler sırasında bir oyuncu, bir yönetmen koltuğuna oturan Yılmaz Erdoğan, çok sevdiği Elif isimli bir asistanıyla yaşadığı bir anısını da şöyle aktardı. "Elif yanıma geldi, bir şey soracaktı. Bende cevap veremedim. Dedi ki 'Rıza mı oldunuz şimdi?' Ben de dedim ki 'Hı hı'. 'Tamam, pardon' dedi gitti. Benim sette ne olduğum belli değildi."

HİKÂYENİN TAMAMLAYICISI AŞÇI MUSTAFA OLMUŞ

Yılmaz Erdoğan, hikâyeyi yazdıktan sonra okuma aşamasına geldiklerinde yeniden yazdığını belirterek ilginç bir olayı da izleyenlerle paylaştı. Erdoğan, "Biz bir okuma provasına başladık. Ben bir tur okudum senaryoyu. İlk okumalarda bir kaç kez ben okuyorum tam deşifre olsun diye sonra oyuncularla beraber okuyoruz. Okuduk.  BKM Mutfağın mutfağı var. Oraya giderken bizim aşçı Mustafa, 'Abi senin o anlattığın hikâye benim başımdan geçti' dedi . 'Nasıl ya?' dedim. 'Valla benim başımdan geçti, şöyle olmuştu, böyle olmuştu' falan dedi. Dedim ki 'Gel gel gel'. Verdim mikrofonu" diye o gün yaşadıkları bu olay sonucunda senaryoyu tekrar elden geçirdiğini anlattı.

BİR NOEL BABA HİKÂYESİ

Filmin konusuyla ilgili bilgi de veren Yılmaz Erdoğan, "Bir noel baba hikâyesidir aslında. Bizim böyle şu meşhur batılılaşma meselesine bir de ben bakayım dedim" şeklinde konuştu. 'Müslüman mahallesinde salyangoz değil de Noel Baba' diyerek filmin alt metninin özünü ortaya koyan Yılmaz Erdoğan, aslında hikâyenin 'Happy Christmas Rıza Abi' şeklinde ortaya çıktığını fakat aşçı Mustafa'nın anlattığı hikâye ile birleşince bir tur daha yeniden yazdığını belirtti.

Filmde, aşçı Mustafa'nın hikâyesiyle örtüşen kısımlar olduğunu ifade eden Yılmaz Erdoğan, bu olayı bir kamera arkası da yapabileceklerini belirterek "Çok şey kattı, benim hikâyemde beni rahatsız eden bazı boşluklar vardı. Onların hepsini sağ olsun Mustafa durdurdu ve kendisi de filmde oynadı" diye konuştu.

(televizyongazetesi.com)