İzmit'e Keçiören destekli şelale

İzmit Belediyesi şehrin en görünür yerine metrelerce yükseklikte ve uzunlukta yapay şelale yapacak.

ABONE OL
GİRİŞ 21.10.2009 15:18 GÜNCELLEME 21.10.2009 15:18 YAŞAM
İzmit'e Keçiören destekli şelale

İzmit'in en değerli ve en gösterişli alanı olarak da bilinen tarihi Av Köşkü ve Saat Kulesi çevresi için proje hazırlıkları sürerken yıkılan dükkânların bulunduğu yere de şelale yapılacak.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, şelale projesi konusunda daha önce örnek çalışma yapan Ankara Keçiören Belediyesi yetkililerini İzmit'e davet ederek çalışmalara start verdi.

İzmit’in çehresini değiştirecek

İzmit Belediyesi'nin Saat Kulesi mevkiinde tasarladığı şelale projesinin resimlerini, Ankara'dan gelen ekibe gösteren Dr. Doğan, şöyle konuştu: "Şelaleyi fazla elektrik harcamayacak bir şekilde tasarlayacağız. Masrafı en az da tutarak gerçekleştireceğiz. İhale yapmak yerine belediye çalışanlarımızla da bu işin üstesinden gelebileceğimizi düşünüyorum. Bunun için de sizden teknik destek bekliyoruz" dedi.

15 yıldır Ankara Keçiören Belediyesi Fen İşleri Müdürü olarak görev yapan Salih Sekmen’de Doğan’ın isteklerine olumlu cevap vererek, ellerinden gelen desteği vereceklerini ve geçici görevle İzmit Belediyesinde 6 ay çalışabileceğini ifade etti. Sekmen, “İzmit güzel bir kent, bizim de bu güzelliğe bir katkımız olursa bundan ve İzmit’te çalışmaktan büyük mutluluk duyarız" dedi.

Öte yandan İzmit’in adeta çehresini değiştirecek projeye öncelikle Anıtlar Kurulu'ndan izin alınacağı da bildirildi.